Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory s hlívou ústřičnou a s mletým masem

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 971 kJ /
2 861 kcal
Bílkoviny188,86 g
Tuky142,59 g
Vláknina36,20 g
Cholesterol 946 mg
Sodík 2,20 g
Sůl5,11 g
Sacharidy188,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme si brambory ve slupce jen cca 5-6 minut, vypneme a necháme do druhého dne vystydnout (dá se ale i ze syrových brambor). Krok 2: Druhý den brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a připravíme si na cibulce nakrájenou hlívu ústřičnou, ke které přidáme orestovat i mleté maso s kořením a vše podusíme na velké pánvi. Krok 3: Pak střídavě dáváme na plech nakrájené brambory, dále pak maso s houbami, strouhaný sýr a nakonec našleháme vejce se smetanou a tím vše zalijeme. Krok 4: Já jsem dala ještě nahoru přes sebe proužky krájeného sýru a dal zapéci asi na 30 minut při 150°C. Podávala jsem se salátem s olivami a rajčátkem nebo okurkou viz. obrázek.

Zveřejněno 28. 2. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Brambory nekdy davam i syrove, i tak to je dobre a hliva v tom je vyborna. Je zdrava a tak ji pouzivam casto ve vsech jidlech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NEYz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NEYz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Te hlivy staci jen okolo 200 g - 250 g a brambory a trochu toho mleteho a je to vyborne, ja to delam dokola uz asi 3 ROKY a zabere to vice, jak kure, nebo svickova, je to namka, a chutne, ahojky Iva:-K:-K

pěkný receptík to se mi líbí to zkusím,ale opravdu v malém množství i když je to asi žravé:-D:-p+1:yes:

Zapečené brambory miluju a hlívu též tak ukládám jak koupím hlívu budou k obědu bodík letí:-)):-p:yes:

No, priznam se, ze je jim uz,jak je delam a chutnam a chutnam, :-Dtakze je to nebezpecne dobre, ze mam i ja problem nechat neco na plechu:-):-D ahoj Iva , i tu kasicku varim, ale tohle je no asi budu myskabramboracka.:-?:-?.:-D

taky miluju zapečené brambory, jím je a jím, dokud tam nejaké jsou:-p

Teri,mně taky, podáme trestní oznámení :-D:-D:-p:-p:yes::yes:

Ja neviem, prečo si nevaríš tú kašičku, ale ideš tu na mňa s tými zemiakmi. ;-) Akékoľvek zapečené zemiaky sú pre mňa nebezpečné, neviem odolať :-D Máš ma na svedomí :-D:-D:-D;-) +1

Tématické fráze:
recepty s hlívou ústřičnou, zapečené brambory, zapékaná hlíva, brambory s hlívou, hlíva zapečená s bramborami, brambory s hlívou ústřičnou, hlíva ústřičná s bramborem, zapékana hlíva ústřičná, zapečené brambory s mletým masem, recepty hlíva zapečena, zapékané brambory s hlívou, hlíva ústřičná s brambory, zapečené brambory recept, hlíva ústřičná s bramborama, zapečené brambory s masem, nejlepší druhy brambor, hliva zapecena s bramborama, hlíva s bramborem, zapečená hlíva, hlíva ústřičná recepty

Suroviny:
brambory, hlíva ústřičná, maso mleté, sůl, sýr uzený, smetana zakysaná, vejce, sýr, koření houbová variace, pepř, rajče, olivy, salát hlávkový, máslo, cibule

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu