Masové hašé
Zbylo vám vepřové maso a rádi byste ho zužitkovali? Připravte masovou haši jako od babičky a ze zbytků se rázem stane velmi chutný pokrm. Masa musí být ve směsi více než pečiva, dochucená je česnekem a majoránkou. Následně se směs upeče a můžete servírovat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 409 kJ / 1 054 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,55 g |
| Tuky | 21,23 g |
| Vláknina | 10,65 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 2,76 g |
| Sacharidy | 90,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové hašé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8ER
Moje poznámka
Masové hašé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8ER
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 minutou
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 44 minutami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 13 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 15 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 15 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 16 hodinami
Tématické fráze:
haše,
recept hase,
haše recept,
haše z vepřového masa,
recept na haši,
vepřové hašé,
vepřová haše,
haše z mleteho masa,
recepty haše,
recept na masovou haši,
recept na haše,
masová haše, brambor,
haše z vařeného vepřového masa,
masová-haše-recept,
hase recepty,
hovězí hase,
jak se dela hase,
masové hašé pečené,
jak se vaří masové hašé,
recepty vepřová haše
Suroviny:
maso vepřové,
vývar masový,
rohlík,
cibule,
sádlo,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (36)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jen bych chtela ricit, opravdova haze se dela z mleteho, nebo jemne nakrajeneho, tepelne upraveneho masa, zahusteneho strouhankou, bramborem ci namocenym rohlikem, muze byt i vajickem.
V kazdem pripade bych "kutrovani" vynechala, pak uz to neni hase, ale kase
A co se týše hašé / haše, tak spisovná čeština už dnes připouští obě verze https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=ha%C5%A1e&dotaz=ha..., stejně jako se z italských spaghetti staly normální české špagety. Jazykový vývoj nezastavíš.
D-ý den, hašé je z francouzského hachis a znamená hašé, sekaná
(hachis de boeuf - hovězí hašé; hachis de porc - vepřová hašé, sekaná; hachis á farcir - nádivková směs; hacher - sekat;
Velmi zajímavý recept na hašé je v detektivce Rexe Stouta - přidává vnitřnosti. Ahojky KH.
colombo 65
Tvůj rcp mi spíše připomíná jitrnicový prejt a ten je moc dobrý.
Takže tisíceré díky za recept, protože ten vypadá báááječně
Bod napřed...