Vepřová krkovice v majonéze
Vepřová krkovice v majonéze přináší jedinečnou kombinaci lahodného masa a bohaté majonézové omáčky. Tento pokrm spojuje šťavnatou a měkkou krkovici s křupavým povrchem a krémovou omáčkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 312 kJ / 792 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,96 g |
Tuky | 55,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 19,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso mírně naklepeme, posolíme, posypeme kmínem, majoránkou a vložíme do pekáče.
Krok 2: Každý plátek krkovice potřeme majonézou - cca 4 mm vrstvou, na každý kus krkovice nakrájíme jednu cibuli na kolečka a na každý kus masa nastrouháme 100 g goudy nebo eidamu.
Krok 3: Pekáč uzavřeme alobalem nebo poklicí a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 50 minut.
Krok 4: Po 50 minutách odstraníme alobal (poklici), výkon trouby dáme na 250 stupňů a pečeme na barvu ještě 10 minut (pokud máme, použijeme horký vzduch nebo gril).
Krok 5: Jako přílohu můžeme udělat různě upravené brambory. Vynikající jsou na kolečka nakrájené, v troubě upečené a potřené česnekem.
Zveřejněno 27. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová krkovice v majonéze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEzr
Moje poznámka
Vepřová krkovice v majonéze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEzr
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 45 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 1 hodinou
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 3 hodinami
Tématické fráze:
maso v majonéze,
krkovička v majonéze,
maso na majoneze,
krkovice s majonézou,
vepřové maso s majonézou,
vepřové maso v majonéze,
krkovice s Majolkou®,
vepřová krkovice,
řízky v majonéze,
vepřová krkovička recepty,
pečené maso v majoneze,
krkovička s majonézou,
vepřová krkovice recepty,
vepřová krkovice s majonézou,
vepřové řízky v majonéze,
krkovice pečená v majoneze,
pečená krkovice v majonéze,
krkovička na majonéze,
vepřové maso na majonéze,
pečená krkovice s majonézou
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
majonéza,
sýr gouda,
sůl,
majoránka,
kmín celý
Komentáře (62)
dík za odpověď!
můžu se zeptat, co se po zapečení jako fyzicky stane s majolkou?