Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme kroupy, necháme okapat přebytečnou vodu.
Krok 2: Během okapávání si na sádle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky salámu a smažíme do zlatova.
Krok 3: Do okapaných krup prolisujeme česnek a přidáme osmažený salám s cibulkou a osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, abychom předešli nevyrovnanosti chuti.
Krok 4: Směs vložíme do pekáčku lehce vymazaného sádlem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Krok 5: Pokud máme kroupy hodně vychladlé, je lepší péci na nižší teplotu, aby se stačilo vše prohřát a propéct (180-200°C). Pokud chceme mít hotovo dříve, dáme vyšší teplotu. Při všech teplotách pečeme tak dlouho, dokud se na "Kubíkovi" nevytvoří jakási krustička.
Zveřejněno 9. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešný Kuba ("Kubík")
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zBJm
Moje poznámka
Falešný Kuba ("Kubík")
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zBJm
Nejnovější recepty
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 11 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 12 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 12 hodinami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 9 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 9 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 11 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 13 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 14 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 15 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 16 hodinami
Tématické fráze:
postní jídlo kuba,
hubník z krup,
kuba řezy,
hubník a kroupy,
tradiční jídlo z krup,
pečený kuba,
recept na kubu,
rýžový houbovec,
hubnik se salamem,
kuba recept,
kroupy s houbama (kuba),
kroupy s houbama,
spenat kroupy,
hubník jak dlouho pect,
kuba hubnik,
peceni hubniku,
houbovec s kroupy,
teplota pri peceni krup,
kuba jidlo kroupy,
gothajský salám dle původní receptury
Suroviny:
kroupy,
česnek,
cibule,
salám gothaj,
sůl,
pepř,
sádlo,
kroupy
Komentáře (10)
Danko, takový kuba by mi chutnal
Jinak kuba, nebo hubník či houbovec a jiné názvy (v podstatě jen varianty téhož) se nevařil jen v době půstu, ale hlavně v zimě a lidem houby nahrazovaly drahé a mnohdy nedostupné maso.