Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešný Kuba ("Kubík")

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 4. 2011 15:07

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme jako hlavní chod, ale dá se použít i jako výtečná příloha k masu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

10. 4. 2011 16:19

kuchař (neregistrovaný/á) - souhlas - já to víceméně dala jako příklady obdobných názvů s hlavní surovinou, a to houbami ;-)

kuchař

10. 4. 2011 16:13

Spagetko kuba není hubník nebo houbovec, to je omyl. V obojím jsou sice důležité houby, ale z krup je kuba, do hubníku kroupy nepatří, dává se do něho pečivo. Alespoň v Krkonoších a širokém okolí. No a ten gothaj, to opravdu ne, to je krutost.

zizala zizala

10. 4. 2011 10:42

chocolate: Jo, s uzeným žebrem si to umím představit;-):-p, i když dávám přednost původnímu lidovému receptu s houbama:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 4. 2011 19:16

O: blby musíme holt ignorovat:-/
Danko, takový kuba by mi chutnal;-):yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

9. 4. 2011 16:24

:-K:yes:

chocolate chocolate

9. 4. 2011 16:20

Já si do kuby uvařím uzená žebra, která oberu a ve vývaru pak uvařím krupky:-8.Ale výborné je to i bez masa, měkký salám mi tam nesedí.Uznávám, že maso do původní receptury nepatří, ale doma nám to tak chutná.

O

9. 4. 2011 16:12

Gothaj od Majera? :-D:-D:-D:-D:-D

spagetka spagetka

9. 4. 2011 15:46

Dovolím si úvahu - kuba se říká receptům, kde jednou z hlavních složek jsou sušené houby. Myslím, že proto je název takový, jaký je - prostě houby jsou tu nahrazeny salámem.
Jinak kuba, nebo hubník či houbovec a jiné názvy (v podstatě jen varianty téhož) se nevařil jen v době půstu, ale hlavně v zimě a lidem houby nahrazovaly drahé a mnohdy nedostupné maso.;-);-)

luckymoon

9. 4. 2011 15:10

Danuško, neříkám, že tento recept nemůže být dobrý, ale "Kuba" je kubou proto, že se jedná o klasické a tradiční postní jídlo, tudíž salám tam nemá co dělat. Myslím, že ani název "falešný" to nezmění.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: postní jídlo kuba hubník z krup kuba řezy hubník a kroupy tradiční jídlo z krup pečený kuba recept na kubu rýžový houbovec hubnik se salamem kuba recept kroupy s houbama (kuba) kroupy s houbama spenat kroupy hubník jak dlouho pect kuba hubnik peceni hubniku houbovec s kroupy teplota pri peceni krup kuba jidlo kroupy gothajský salám dle původní receptury

Suroviny: kroupy, česnek, cibule, salám gothaj, sůl, pepř, sádlo, kroupy

TopRecepty.cz

Falešný Kuba ("Kubík")

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zBJm