Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme kroupy, necháme okapat přebytečnou vodu.
Krok 2: Během okapávání si na sádle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky salámu a smažíme do zlatova.
Krok 3: Do okapaných krup prolisujeme česnek a přidáme osmažený salám s cibulkou a osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, abychom předešli nevyrovnanosti chuti.
Krok 4: Směs vložíme do pekáčku lehce vymazaného sádlem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Krok 5: Pokud máme kroupy hodně vychladlé, je lepší péci na nižší teplotu, aby se stačilo vše prohřát a propéct (180-200°C). Pokud chceme mít hotovo dříve, dáme vyšší teplotu. Při všech teplotách pečeme tak dlouho, dokud se na "Kubíkovi" nevytvoří jakási krustička.
Zveřejněno 9. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešný Kuba ("Kubík")
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zBJm
Moje poznámka
Falešný Kuba ("Kubík")
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zBJm
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 11 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 11 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 43 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 1 hodinou
Hermelín s houbami
Sahula před 1 hodinou
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 3 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 4 hodinami
Tématické fráze:
postní jídlo kuba,
hubník z krup,
kuba řezy,
hubník a kroupy,
tradiční jídlo z krup,
pečený kuba,
recept na kubu,
rýžový houbovec,
hubnik se salamem,
kuba recept,
kroupy s houbama (kuba),
kroupy s houbama,
spenat kroupy,
hubník jak dlouho pect,
kuba hubnik,
peceni hubniku,
houbovec s kroupy,
teplota pri peceni krup,
kuba jidlo kroupy,
gothajský salám dle původní receptury
Suroviny:
kroupy,
česnek,
cibule,
salám gothaj,
sůl,
pepř,
sádlo,
kroupy
Komentáře (10)
Danko, takový kuba by mi chutnal
Jinak kuba, nebo hubník či houbovec a jiné názvy (v podstatě jen varianty téhož) se nevařil jen v době půstu, ale hlavně v zimě a lidem houby nahrazovaly drahé a mnohdy nedostupné maso.