Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 330 kJ / 1 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 352,23 g |
Tuky | 33,79 g |
Vláknina | 15,58 g |
Cholesterol | 854 mg |
Sodík | 2,42 g |
Sůl | 5,90 g |
Sacharidy | 51,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso rozklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme dijonskou hořčicí, poklademe plátkem šunky, brokolicí (povařenou 2-3 minuty ve slané vodě), nivou a plátečky česneku (viz foto). Zavineme do závitků, sepneme jehlami, párátky, provázkem, skřipci - čímkoli jsme zvyklí a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova (asi 15-20 minut, aby se maso uvnitř propeklo).
Krok 2: Opečené maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Z pánve odstraníme přebytečný tuk - ponecháme 1-2 lžíce výpečku, necháme rozpustit máslo a zavonět česnek.
Krok 3: Potom zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme vínem a vodou, přidáme hořčici, kostku cukru a bylinkovou kostku.
Krok 4: Uvaříme hladkou omáčku, kterou podáváme k masu.
Zveřejněno 15. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře galského vinaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjpr
Moje poznámka
Kuře galského vinaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjpr
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 4 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 20 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Mistrova před 12 minutami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 1 hodinou
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 1 hodinou
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 3 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 3 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 4 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 5 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 6 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 6 hodinami
Tématické fráze:
restaurace pastička,
kuřeci platek po sečuansku,
recept teplářský špíz,
recept kuřecí špalíčky se slaninou,
pangasius po sečuansku,
pastička restaurace,
kure dijon,
dijonske kure,
králík na dijonu,
kure na spekovych fazolkach,
kuře fazolky brokolice,
kuře na dijonské hořčici,
steak s vecem a slaninou,
kuře na galsky zpusob,
steak s fazolkami a slaninou recept,
kuřecí špalíčky brokolice,
závitky skřipec,
eliza restaurace praha,
kuřecí prsní maso-recept,
fazolky se slaninou,recept
Suroviny:
prsa kuřecí,
sýr niva,
šunka,
brokolice,
hořčice dijonská,
česnek,
olej,
máslo,
mouka hladká,
česnek,
hořčice dijonská,
kostka bylinková,
víno bílé,
cukr
Komentáře (23)
Ještě podle Pastičky dělám "Steak Jean Baklažán", "Templářský špíz" a jednu úpravu bifteku, kterou už - nevím proč
Nahlédni, i jídelníček je inspirativní...
Jen jsme nepřišli na chuť dijonské hořčici, byl by to velký průser, kdybych použila klasickou plnotučnou?
K tomu množství vody - to uvidíš, já podle toho, jak omáčka houstne a jak ji chci mít hustou přilévám (jenomže se obrátím ke dřezu a cmrndám do pánve rovnou studenou z vodovodu