Báječný čokoládový dort
Nad tímto dortem srdce čokomilů zaplesá. Tmavý korpus proložený krémem a zalitý čokoládovou polevou, případně i čokoládou ozdobený - to je jejich sen. Zkuste ochutnat i vy ostatní!
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 962 kJ / 6 683 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,08 g |
Tuky | 333,06 g |
Vláknina | 29,70 g |
Cholesterol | 2,36 g |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,71 g |
Sacharidy | 777,50 g |
Postup přípravy
Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 6: Krém:
2 pudinkové prášky uvaříme v 600 ml mléka. Po uvaření občas mícháme, aby nevznikl škraloup. Krok 7: Když je pudink téměř vychladlý, tak začneme postupně zašlehávat máslo a moučkový cukr. Šleháme, až vznikne hladký krém, poté můžeme přidat dochucovací ingredience a rum. Krok 8: Dortový korpus po vychladnutí vyjmeme z formy, podélně 2x prokrojíme. Krok 9: Spodní díl potřeme nugetou nebo rozpuštěnou hořkou čokoládou podle chuti, poté potřeme částí krému. Krok 10: Přiklopíme prostřední díl. Ten opět potřeme krémem a přiklopíme horní částí korpusu. Boky a vršek dortu potřeme zbylým krémem. Dort dáme do lednice. Krok 11: V horké lázni si rozpustíme 1 a 1/2 čokolády na vaření, když je čokoláda rozpuštěná, tak pomalu vléváme smetanu, dokud nevznikne lesklá hladká poleva. Důkladně promícháme. Krok 12: Dort vyjmeme z lednice a rovnoměrně polijeme celý dort. Krok 13: Dle fantazie a chuti ozdobíme vršek dortu (mandlemi, oříšky nebo po ztuhnutí čokolády pusinkami ze zbytku krému). Krok 14: Dort dáme do lednice, aby ztuhnul. Nejlépe do druhého dne, aby se snadno krájel a dobře se proležely chutě.
Zveřejněno 21. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Báječný čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LA6v
Moje poznámka
Báječný čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LA6v
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 16 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 29 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 31 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
baječne dorty,
polévání dortu čokoládou,
dort k maturitě,
polévání dortu čokoládou video,
vláčný čokoládový dort,
baječné dorty čokoladový a kakaový,
dortový korpus cokoladový,
recept na skvělý čokoládový dort,
dorty k maturitě,
čokoládový dort s oříšky,
dorty od katky,
čokoládový dort,
polévání čokoládou,
polevani dortu,
jak polévat dort,
báječné dorty video,
jak polévat dort čokoládou,
dort maturita,
bajecne dort 2,
čokoládový dort recept
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
ořechy mleté,
voda,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
čokoláda na vaření,
smetana
Komentáře (35)
dort je pečený v klasické formě, tedy cca 25-26 cm. když
Důležité je dobře je našlehat a piškot se povede vždy...
Když se bojíš, tak vyber 3 větší, nebo 4 menší....
papa, ať se podaří
Dík za tip!!!
Tak to je super! Mám obrovskou radost, že se povedl a hlavně že chutnal
Tak jak se povedl? Doufám, že měl úspěch
Zdravím,
horká voda zajistí, že při šlehání žloutkové pěny, nabyde "kaše" na objemu a hlavně se vyšlehá o mnoho lépe než bez ní, skutečně do husté vláčné pěny. Udělá to podobnou službu, jako když se svaří cukr "na nit". Bílky můžete dát klidně najednou, ale já je dávám postupně spolu s moukou. Jde asi jen o zvyk