Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 982 kJ / 2 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,49 g |
Tuky | 42,98 g |
Vláknina | 57,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 506,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Kz
Moje poznámka
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Kz
Nejnovější recepty
Kynuté nekynuté koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá fazolová směs s klobásou, kukuřicí a rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 19 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 19 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno 29. 8. 2025 16:01:01
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno 29. 8. 2025 11:07:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vlčická játrová omáčka
miryg13 před 8 minutami
Švestkové knedlíky
marcela.cl před 9 minutami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Kolarovaa před 28 minutami
Ostružinový koláč s tvarohem
Elinka1 před 30 minutami
Pomazánka s kapií a balkánským sýrem
Frankie69 před 50 minutami
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 3 hodinami
České buchty
Martas6 před 3 hodinami
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 3 hodinami
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 3 hodinami
Nadýchané kefírové lívance
Beruna před 3 hodinami
Tématické fráze:
diabetické recepty,
jidelnicek pro cukrovkare,
vaření pro diabetiky,
recepty pro cukrovkáře,
dia chléb,
dia jídelníček,
diabetický jídelníček,
dia zákusky,
jídelníček cukrovkáře,
dia chleba,
kuchařka pro cukrovkáře,
diabeticka kuchařka,
diabetická kuchařka on line,
diabetický chléb,
dia recepty,
dia zákusky recepty,
jidlo pro cukrovkáře,
kváskový chléb recept,
chleb bez droždi,
diabetické zákusky
Suroviny:
droždí,
cukr dia,
mouka žitná,
mouka chlebová pšeničná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka špaldová hrubá,
sůl,
nesolené arašídy,
semínka slunečnicová,
semínka dýňová,
semínka lněná,
vločky ovesné,
anýz,
fenykl,
kmín celý,
olej olivový,
voda
Komentáře (16)
4 krajíčky zbytku chleba dám do misky , přidám hrnek a půl vody a když se krajíčky nasáknou propasíruji to přez jemný cedník a nebo rozmiksuji v mixéru na kaši , přidám jedno suché droždí , jednu lžičku cukru , jednu lžičku soli, jednu lžičku kmínu a asi 40 dkg mouky hladké světlé , všechno z lehka propracuji , popřípadě jestli se těsto ještě lepí přidám mouku a pak tuto hmotu dám do pekárny , zapnu na program č. 2 ( zrychlené pečení ) a za dvě hodiny je chlebíček hotový , je dobrý a levný a starý chleba se také spotřeboval , to mě těší , že se nic nevyhodilo . Lze upéct i v troubě , stejný postup jako u chleba pro diabetiky, je chutnější , má lepší kůrku . Při pečení v troubě chleba potírám vodou s octem , dá to ale víc práce . Pekárna jde nastavit i časově a tak je prýma ráno vstávat a mít chleba ještě teplý k snídani .
Dobrou chuť přeje Božena