Fazolky ze školky
Holky ze školky většinou nemají rády zelené fazolky. Ale paní učitelky je zbožňují, a tak není divu, že si recept vyprosily u paní kuchařky. Smetanová omáčka s kapkou octa se nejčastěji servíruje s vajíčky a vařenými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 353 kJ / 1 996 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,10 g |
Tuky | 125,94 g |
Vláknina | 21,95 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 4,17 g |
Sůl | 10,24 g |
Sacharidy | 117,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo zpěníme, zasypeme moukou a umícháme žlutou jíšku.
Krok 2: Přilijeme mléko a za stálého šlehání uvedeme k varu. Přidáme kopr, Vegetu, osolíme a snížíme teplotu. Za občasného zamíchání vaříme asi 20-25 minut.
Krok 3: Pak přidáme cukr, ocet, smetanu a fazolky bez nálevu. Necháme už jen prohřát.
Omáčka má být hlaďounká a jemné, navinulé chuti. Krok 4: Podáváme s vařenými brambory a vejci.
Omáčka má být hlaďounká a jemné, navinulé chuti. Krok 4: Podáváme s vařenými brambory a vejci.
Zveřejněno 28. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolky ze školky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XY6v
Moje poznámka
Fazolky ze školky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XY6v
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 27 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 28 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 30 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
fazolová omáčka s vejci,
fazolková omáčka s vejci,
recepty ze školky,
omáčka ze zelených fazolek,
sterilovane zelene fazolky,
zelené fazolky sterilované,
zelené fazolky omáčka,
fazolky na smetane pro deti,
fazolky recept,
sterilované fazolky na smetaně,
zelené fazolky na smetaně s vejci,
recepty do školky,
recepty pro školky,
sterilované fazolky,
zelené fazolky,
omačka se zelenych fazolek,
zelené fazolky jako příloha,
fazole recept pro děti,
zelené fazolky pro děti,
fazolky pro děti
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana ke šlehání,
fazolky zelené,
kopr sterilovaný,
cukr krupice,
ocet,
vegeta,
sůl,
vejce,
brambory
Komentáře (38)
Posílám 5 hvězdiček
,jak rikala " becickovym salamem" ???!- Mirek.
www.tulaci.tulaciklatovy.cz
Teď jsem si dočetla komentáře pod tím mým pošírovaným pangasem, co jsi vytáhla...skoro by z toho člověku mohlo být smutno, kdyby nevěděl, že "lidi jsou různé" a "přece jsme snad stále v Čechách", no né...
Maris, já se ti podívám po té vegetě, někde to budu mít napsané. Ale moc ji nevyrábím, raději kupuji ty nové verze, co už nemají glutamáty.
My si to vaříme hlavně se ségrou, když se sejdeme - třeba i odpoledne. Naše dcery na nás koukají s nedůvěrou, ale neochutnají - jejich škoda...
Ségra říká, že tu "školkovou" chuť trefuju přesně, tak jsem se rozhodla,že se podělím i tady. Čokoládko, to finální dochucení je právě velmi důležité, to máš pravdu. Raději všeho méně a postupně přidávat - pořád uvažovat jako kuchařka ve školce, potom se povede ta jemná chuť...
Moc se mi líbí, že je zde alespoň přibližně popsáno kolik cukru a octa, právě to finální dochucení nějak nevychytávám.