Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 118 kJ / 1 940 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,90 g |
| Tuky | 39,21 g |
| Vláknina | 15,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,47 g |
| Sůl | 16,15 g |
| Sacharidy | 334,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tak jak jak je psáno, dáme postupně do Domácí pekárny a zapneme na těsto.
Krok 2: Pak si těsto vyndáme na vál, uděláme si z něj hada, toho nakrájíme na 12 kousků a z každého kousku si uválíme 3 nožičky na pletení housek, jako když pleteme copánek. Dáváme si je rovnou na plech, necháme je ještě 15-20 minut přikryté kynout, potom je pomažeme vajíčkem(stačí bílkem) a posypeme hrubou solí a semínky, nebo mákem-jak kdo má rád já dělám půl na půl.
Krok 3: V troubě upečeme na 200°C asi tak 15-20 minut-chce to hlídat!
Zveřejněno 31. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houstičky levné a nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YXR
Moje poznámka
Houstičky levné a nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YXR
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 2 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 2 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 3 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 27 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 28 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 2 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 3 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 4 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí houstičky bez kynutí,
nadýchané domácí houstičky,
levné housky,
levne domaci housky,
nadýchané domácí housky,
jak upéct nadýchané housky,
nadýchané pečivo,
pletení kaiserek,
nejlepší recept na domácí houstičky,
nadýchané těsto,
nadýchané housky,
domácí nadýchané houstičky,
houska na burgr,
tuk lando,
pletene housky z pekarny,
levné domácí pečivo,
recept na domácí houstičky pletené z jednoho kusu,
osvědčený recept na housky,
domácí housky bez kynutí,
sadlové houstičky
Suroviny:
voda,
tuk,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
mák,
sůl hrubá,
semínka sezamová,
Komentáře (67)
Já už jsem zoufalá , protože v té nové nic pořádně nevykyne.Knedlíky jsem dělávala pomalu pro půlku vsi ,nevešly se mi skoro do hrnce a teď jsou to ubohé šištičky
Chce se mi brečet , protože kynuté bez pekárny neumím.
Jak na výrobu kynutého těsta
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0A tady ještě další rady z rubriky Tipy a triky:
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Možná se hloupě ptám tak se omlouvám ale pečivo jsem ještě nepekla mám strach že bude cítit kvaskem
Z jedné dávky jsem udělala 10 rohlíků. Krásné se s těstem pracovalo. Tohle je teď u nás top
ještě jsem chtěla ,že máte moc dobré polévky a ostatní recepty dík.
Na 500 g mouky dávám sotva dvě rovné lžičky, pokud je mouky míň (jako tady), klidně i o čtvrtinu méně.
Jenom - Bibi, pečící troubou myslíš pekárnu? Jestli ano, ne každý to musí pochopit...
ja tiež radšej robím pečivo s vodou ako s mliekom, odkukala som od cathleen...
Děkuji za bodíky, ani jsem to nečekala
MARIS-Lando můžeš nahradit prakticky jakýmkoliv tukem a nebo tím, na který si zvyklá a budou v pohodě.
Ten tuk Lando neznám, čím bych ho mohla nahradit?
Lada nebo Lado mi vyhledávač nenašel