Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Nepečené dorty s ovocem nás lákají především v horkých letních dnech. Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem, plný šťavnatých a sladkých jahod, připravíme snadno. Na závěr ho polijeme ovocnou želatinou a necháme ztuhnout v lednici.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 713 kJ / 2 083 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,46 g |
Tuky | 106,45 g |
Vláknina | 9,32 g |
Cholesterol | 341 mg |
Sodík | 364 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 193,01 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yml
Moje poznámka
Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yml
Nejnovější recepty
Krůtí na paprice
Přidáno před 1 hodinou
Krém z kořenové zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Granola s pohankovými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Neodolatelná jahodová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaný losos s rajčaty a avokádem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí rychlovka na tymiánu
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
sampirada před 10 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Katy90 před 14 minutami
Míša pohár
projach před 34 minutami
Mátový sirup
Olympus před 52 minutami
Vydatná hrachovka
Olympus před 55 minutami
Segedín z bůčku
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Koložvárské zelí od Moniky
Kajabova před 1 hodinou
Opékané brambory s brynzou
Jan Nemec před 1 hodinou
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Helenaw před 1 hodinou
Knedlíky z hrnečku
Xsaxana před 2 hodinami
Tématické fráze:
nepečený jahodový dort,
nepečený jahodový dort s tvarohem,
jahodový dort s tvarohem,
nepečený tvarohový jahodový dort,
jahodovy tvarohovy nepečeny dort,
nepečený tvarohový dort s pudinkem,
želé z pudinku,
nepečený dort s pudinkem a tvarohem,
tvarohový dort nepečený s pudinkem,
tvarohovo pudinkový dort,
nepečený dort s pudinkem,
nepečený jahodový dort s pudinkem,
nepečené dorty s tvarohem pudinkem,
nepečené dorty s tvarohem pudinkem,
nepečený dort s tvarohem a pudinkem,
nepečený jahodový dort s mascarpone,
jahodovy dort z tvarohem,
jahodový dort s pudinkem se želatinou,
tvarohový dort se želatinou,
nepečené dorty s pudinkem
Suroviny:
tvaroh polotučný,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový bez vaření,
šťáva citronová,
mléko,
smetana ke šlehání,
piškoty dětské,
jahody čerstvé,
jahody,
želé jahodové,
cukr,
topping,
šlehačka,
máta
Komentáře (86)
S vaší zkušeností to souvisí okrajově:
Želatiny (nebo Agaru) se ve výrobnách uvaří "kotel". Takovou želatinou se bez další úpravy "glazuje" (např. ovocné košíčky)
To, co zbude v kotli a ztuhne se může v budoucnu teplem "rozpustit" a znovu používat
Nebo se z kotle odebere jen určité množství, např. na zalití ovocných dortů: Tato tekutá želatina se ochutí např. cukrem, ovocnou šťávou, sirupem a velmi často kyselinou citronovou.
Traduje se, že OKYSELENÝ ztuhlý zbytek se už znovu nerozpouští, protože prý už by to znovu neželatinovalo.
No, nevím zda to tak funguje (nefunguje), protože některá dogmata se neověřují...
(zbytky jsme přidávali do "Svěženek"
Silvia: Mně to zase nevadí, ať se každý vyjadřuje jak uzná za vhodné a je zvyklý. Spíš než občasné zdrobněliny nemám ráda vulgární neboli tzv. jadrné vyjadřování, ale každého věc
Za komentující nemůže ani autorka ani ten recept
Ostatně, je zvláštní, že se váš zájem soustředil zrovna sem, když tady je jiných a mnohem výraznějších adeptů k vaší nevoli nepřeberně
Maruško, nemám tak krásnou fotku jako ty, takže ji klidně smázni.
Bodík už jsem dala.
Já mám malý fígl, používám jogurt (tvaroh, zakysanka apod.) a normální uvařený puding (lehce tužší-1 balíček prášku a místo 500ml mléka jen 400ml) plus ztužovač nebo želatinu.Díky tomu pudingu to nikdy "neteče", i kdyby ses Magdi úplně netrefila do dávkování želatiny.
Jasné, že som so želatínou už robila, ale som stresovala. Jednoducho z nej mám rešpekt, asi preto, že to robím výnimočne. Výnimočne robím napr. aj torty alebo nejaký extra múčnik. Ale mojou doménou to asi nebude. Preto obdivujem vás všetky, ktoré sa s tým tak dokážete hravo vysporiadať.
Patricie: Snažím se, aby foto nějak vypadalo a jinak já taky obdivuji fota ostatních a
Jana Remkova: Jestli takové dortíky děláváš, tak jsi ho už tady mohla dávno přidat. Škoda, ještě tady nebyl
Fantom: Jogurt je taky fajn, mám jeden velky v lednici, ještě nevím, co z něho udělám
.... vypadá to slibně.tak to určite bude i dobře chutnat.
Dnes samé krásné fotky ty, Maris, Mirka ach jo. Kdo umí, ten umí, kdo neumí
maris: Ozvi se ale předem, musí to být přes noc v lednici
cathleen: Kyselé nejsou ani náhodou!
rebeka: Rebi, asi by ses divila, co se mi už všechno nepodařilo. Ale s tím se chlubit teda nebudu, néééé
mirca75:Miruš, Tebe taky moc ráda přivítám a jinak co se týká té želatiny, tak musíš prostě vystihnout ten okamžik, než to udělá to "frk"
Miruš, já nevím, že mi to už v té hlavě neseplo dávněji
další+1
a už mě to neba...furt tě jenom chválím
nemohla bys udělat něco hnusného
Maruš, nádhera!