Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 853 kJ / 204 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,71 g |
Tuky | 8,81 g |
Vláknina | 7,71 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 12,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce si smícháme máslo s bylinkovým kořením a necháme chvilku odstát.
Krok 2: Zeleninu očistíme, cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, žampiony a pórek na hrubší nudličky a tofu na hranolky.
Krok 3: Na širší pánvi si rozehřejeme (nepřepalujeme) bylinkové máslo, vsypeme cibuli a mrkev a restujeme, až nám začne mrkev pouštět barvu. Poté vsypeme tofu a opatrně pár minut restujeme. Přisypeme mouku, promícháme a podlijeme vývarem.
Krok 4: Směs necháme pár minut provařit, dle chuti dosolíme (kdo má rád, použije pár kapek sojové omáčky), vsypeme žampiony, pórek a necháme ještě pár minut lehce provařit.
Krok 5: Kdo má rád, můžeme přidat trochu čerstvých bylinek na ovonění - já jsem dala trošku celerové natě.
Jako příloha se hodí kuskus, rýže, čerstvé pečivo.
Jako příloha se hodí kuskus, rýže, čerstvé pečivo.
Zveřejněno 23. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tofu s bylinkovou chutí a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qADr
Moje poznámka
Tofu s bylinkovou chutí a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qADr
Nejnovější recepty
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 13 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno 22. 8. 2025 09:00:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí stripsy
katkasar@seznam.cz před 19 minutami
Domácí mátový sirup
petasek000 před 34 minutami
Banánové lívance
VeruH. před 40 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Jajav před 1 hodinou
Červené zelí s jablky
Jaroslav.gois@gmail.com před 1 hodinou
Polévka koprová - kulajda
AnnaBrodakova před 1 hodinou
Kuřecí řízky v jogurtu
LADIDUSAN před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Topreceptyzk před 1 hodinou
Karlovarské knedlíky I
Rybicka1971 před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
karol67 před 2 hodinami
Tématické fráze:
oběd z tofu,
tofu s bylinkami,
obed s tofu,
tofu oběd,
recepty z bylinkového tofu,
recepty z tofu se zeleninou,
tofu na bylinkách,
co k tofu jako příloha,
zpracování tofu,
zpracování tofu,
tofu na obed,
tofu s bylinkami recept,
bilinkove tofu recepty,
bylinkové tofu+recepty,
bilinkove tofu s mrazenou zeleninou,
recept na obed z tofu,
recept na tofu s bylinkami,
uzené tofu se zeleninou,
obědy z tofu,
tofu recepty
Suroviny:
tofu natural,
koření na bylinkové máslo,
máslo,
sůl,
cibule,
mrkev,
žampióny,
pórek,
mouka hladká,
bujón zeleninový,
čerstvé bylinky
Komentáře (21)
Jinak tofu natural je výborné jak píše Magdalenka i na marinování - co máš ráda, tím ho ochutíš a moc dobré je i uzené tofu. Na plátky, do směsí,...
Magdalenko
Děkuju vám za příjemné komentáře a pokud vyzkoušíte, budu jen ráda.
Ja mám tofu veľmi v obľube, robievam si niečo podobné. Samotné tofu pred tepelnou úpravou vždy marinujem - nakrájam na plátky, pokvapkám sójovkou (často aj korením i pretlačeným cesnakom) a nechám odstáť aspoň hodinku.