Milotické okurky bez vařeného nálevu
K přípravě milotických okurek není třeba vařit nálev. Do každé sklenice vkládáme suroviny a koření přesně podle receptu a zalijeme jen čistou vodou. Nemáme-li zavařovací hrnec, nevadí, můžeme je zavařit i v mikrovlnné troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 629 kJ / 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,18 g |
| Tuky | 0,53 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 32,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurky pečlivě omyjeme, kopr opláchneme.
Krok 2: Suroviny skládáme do sklenice v pořadí: okurky, kopr, cibule a další vrstva okurek.
Krok 3: Do sklenice k zelenině přidáme cukr, Deko a ocet. Zalijeme studenou vodou asi 1 cm pod víčko.
Hrdlo sklenice i víčko otřeme do sucha a sklenici pevně uzavřeme. Krok 4: Sterilujeme v zavařovacím hrnci 20 minut při teplotě 85 °C. Krok 5: Nebo sklenice uzavřeme šroubovacím víčkem a zavařujeme v mikrovlnné troubě (čas podle počtu sklenic).
Výkon a čas pro sklenici o objemu 720 ml:
Výkon 700 W = 6 minut/1 ks
Výkon 750 W = 5 1/2 minuty/1 ks
Výkon 800 W = 5 1/4 minuty/1 ks
Výkon 850 W = 5 minut/1 ks
Výkon 900 W = 4 1/2 minuty/1 ks
Pro zavaření 2 sklenic je nutno zavařovat dvojnásobek minut atd.
Hrdlo sklenice i víčko otřeme do sucha a sklenici pevně uzavřeme. Krok 4: Sterilujeme v zavařovacím hrnci 20 minut při teplotě 85 °C. Krok 5: Nebo sklenice uzavřeme šroubovacím víčkem a zavařujeme v mikrovlnné troubě (čas podle počtu sklenic).
Výkon a čas pro sklenici o objemu 720 ml:
Výkon 700 W = 6 minut/1 ks
Výkon 750 W = 5 1/2 minuty/1 ks
Výkon 800 W = 5 1/4 minuty/1 ks
Výkon 850 W = 5 minut/1 ks
Výkon 900 W = 4 1/2 minuty/1 ks
Pro zavaření 2 sklenic je nutno zavařovat dvojnásobek minut atd.
Zveřejněno 9. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Milotické okurky bez vařeného nálevu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59YY
Moje poznámka
Milotické okurky bez vařeného nálevu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59YY
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 39 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 46 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 55 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Tématické fráze:
nálev na okurky bez zavařování,
nálev na okurky na jednu sklenici,
nálev okurky,
zavařování okurek deko,
okurky bez nálevu,
zavařování okurek po jedné sklenici,
okurky nakládačky recept,
nálev na okurky deko,
zavařování okurek bez nálevu,
zavařování okurek v zavařovacím hrnci,
zavařování okurek nálev,
okurky bez vařeneho nalevu,
nálev na okurky na 1 sklenici,
nálev z deka na okurky,
nalev na okurky bez vareni,
recept na zavařování okurek,
dadalova kuchařka,
zavarovani okurek,
nálev na okurky,
zavařování okurek s dekem
Suroviny:
okurky sterilované,
cibule,
kopr,
cukr,
deko,
ocet
Komentáře (30)
Pokračování 15.11.2012
Helli,včera jsme otevřeli další sklenku.Okurky jsou krásně uležené,opravdu křupavoučké a velice chutné
Ale recept ukládám i tak.