Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 189 kJ /
1 479 kcal
Bílkoviny122,49 g
Tuky81,14 g
Vláknina14,30 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 2,15 g
Sůl4,91 g
Sacharidy61,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Pokrájené promícháme s moukou, škrobem nebo solamylem, vajíčkem a špetkou soli. Necháme uležet asi hodinu a zatím si připravíme omáčku a dáme uvařit rýži. Krok 2: Rýži vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, řídíme se návodem na obalu. Příprava rýže ve varných sáčcích je nejsnadnější. Můžeme ale zvolit i jiný, kvalitnější druh rýže. Krok 3: Připravíme si omáčku. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky. Obojí osmahneme téměř dozlatova na rozehřátém oleji. Zalijeme masovým vývarem, přidáme cukr, ocet, zázvor, glutasol a sójovou omáčku. Krok 4: Škrob rozmícháme asi se 2 lžícemi studené vody a za stálého míchání přiléváme do omáčky. Omáčku přivedeme k varu, stále mícháme a vaříme 5 minut, než sladkokyselá omáčka zhoustne a zesklovatí. Krok 5: Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme naložené kousky vepřového masa. Maso je obalené v těstíčku a aby se neslepovalo a upeklo ze všech stran, tak během smažení jednotlivé kousky oddělujeme vařečkou. Maso usmažíme dorůžova. Krok 6: Uvařenou rýži rozdělíme na talíře, posypeme usmaženými vepřovými kousky a přelijeme sladkokyselou omáčkou. Můžeme ozdobit zelenou cibulovou natí.

Zveřejněno 7. 7. 2011

Poznámka autora pbarva

Tento recept nevím kdo vymyslel , neboť jsem ho dostal mailem, ale vymyslel ho dobře :-)))))))))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7yl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7yl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Glutasol nebrat. Konzervanty, stabilizátory a zvýrazňovače chuti jsou v každé druhé kořenící směsi a sojové (či jiné) omáčce. Přece si tu nezdravou chemii nebudeme do jídla ještě dobrovolně přidávat. Jinak pěkný recept za bod :yes::-K.

Anno, vůbec ne , taky ji nepoužívám, já dal vegetu :-D

Sladkokyselé omáčky jsou moc dobré:-palespoň nám chutnají:-p+3:yes:Jen takový dotaz-bude mít vliv na chuti,když nepřidám lžičku glutasolu,který nemám:-?Množství se mi zdá celkem zanedbatelné:-)

Mám moc ráda sladkokyselou čínu a omáčky. Ještě bych k tomu přidala nějakou zeleninu;-),ale to už by možná chutnalo zase trochu jinak. Ale mně jo:-p:-)). Pěkný recept:yes:

Tématické fráze:
vepřové maso ve sladkokyselé omáčce, kuře ve sladkokyselé omáčce, vepřové kousky, omáčky z vepřového k rýži, vepřové kousky recepty, sladkokyselá omáčka, vepřové maso v sladkokyselé omáčce, maso ve sladkokysele omacce, vepřové kousky s omáčkou, veprove kousky v testicku, sladkokyselá omáčka k masu, veprove se sladkokyselou omackou, sladkokyselé vepřové maso, kuře ve sladkokyselé omáčce recept, vepřové kousky v omáčce, omačka k rýži z vepřoveho, veprove maso na kousky, omáčky z vepřového masa, vepřové kousky recept, co uvarit z kousku veproveho masa

Suroviny:
česnek, olej, sůl, vejce, ocet, cibule, zázvor, škrob, škrob, glutasol, cukr krupice, mouka hladká, vývar masový, omáčka sojová, olej, rýže, maso vepřové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu