Kvašená cuketa
Kdo by neznal kvašáky! Okurky, co mají svou specifickou chuť. Víte, že je můžete připravit i z mlaďoučkých cuket? Vyzkoušejte a potěšíte nejen jazýček, ale i bříško. Kvašená zelenina totiž podporuje imunitu a střevní mikroflóru.
Suroviny pro 1 dávka
Množství surovin na 1 sklenici o objemu 5 litrů:
1dávka
Postup přípravy
Krok 1: Mladé cukety (průměr do cca 2,5 cm) umyjeme, odřežeme konce a podélně překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.
Krok 2: Naskládáme do čisté, 5litrové sklenice nebo jiné nádoby, prokládáme koprem - květem i celým stonkem, listy vinné révy a višní. Kdo má rád, může přidat česnek.
Krok 3: Zalejeme převařeným nálevem. Na 1 litr vody dáme 1,5 lžíce soli. Cukety musí být pod hladinou, vyčnívající chytají hnilobu. Proto je ve sklenici zajistíme bukovou dýhou, kterou koupíme v domácích potřebách, případně jiným vhodným způsobem. Postup je stejný jako když se připravují kvašené okurky.
Krok 4: Sklenici udržujeme v teplé místnosti, dokud nevykvasí. Samotné kvašení urychlíme krajícem bílého chleba, který zabalíme do čistého plátna. Po vykvašení jej vyndáme. Kvašení proběhne i bez něj.
Krok 5: Po vykvašení cukety vybereme a uložíme do menších sklenic, zalejeme přecezeným roztokem a skladujeme v lednici.
Zveřejněno 5. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvašená cuketa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwOJ
Moje poznámka
Kvašená cuketa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwOJ
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 14 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 50 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 51 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 54 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 55 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 56 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 2 hodinami
Tématické fráze:
kvasaky z cukety,
cuketové pickles,
jak připravit pikles,
pickles z cukety,
pikles recept,
kvašáky z cuket,
pickles recept,
pikles,
cuketa pickles,
kvašené cukety, recept,
kvašené fazolky,
cuketové kvašáky,
pickles cuketa,
kvasene papriky,
pickles kvašená zelenina recepty,
pickles kvašená zelenina recept,
recept na pickles,
cuketa jako kvašáky,
kvašená zelenina cuketa,
pikles z cukety
Suroviny:
cuketa,
kopr,
list vinný,
list višňový,
česnek,
voda,
sůl
Komentáře (17)