Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 485 kJ / 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,92 g |
| Tuky | 4,70 g |
| Vláknina | 80,78 g |
| Cholesterol | 1 mg |
| Sodík | 243 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 82,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme do hrnca vodu, 1 malú lyžičku soli a nálev z oboch konzerva 3-4 bobkové listy.
Krok 2: Zeleninu, zemiaky a kapustu očistíme, pokrájame na kúsky a dáme do vody.
Krok 3: Pridáme hríby. (ak máme sušené dáme ich 1 hod. pred varením namočiť.)
Krok 4: Necháme zovrieť a pridáme bujóny.
Krok 5: Keď sú zemiaky a zelenina uvarené, spravíme z masla zásmažku.
Krok 6: Zalejeme studenou vodou a pridáme do polievky.
Krok 7: Keď polievka zovrie premiešame a dáme do nej fazuľu z konzerv. Na miernom ohni prevaríme, prípadne dochutíme vegetou.
Zveřejněno 20. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční fazolová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pRz
Moje poznámka
Vánoční fazolová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pRz
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 16 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 5 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 9 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Tématické fráze:
fazolová polévka recept,
fazole švábka,
tuřín recepty,
polévka z tuřínu,
polevky recepty,
fazole švábka recepty,
fazole svabky,
polevka z fazolí švabka,
fazolova pol. z konzervy,
polévka fazolová švábka,
polievka zo svabky,
zelenina tuřín recepty,
urobsi sam,
kvaka recept,
polévka ze švábek,
co je to kvaka,
tuřín polévka,
fazolová pol se se zeleninou,
fazolová polévka s bramborem maminčina,
fazole švábka recept
Suroviny:
zelí hlávkové,
houby sušené,
mrkev,
petržel,
fazole ve slaném nálevu,
kedlubna,
celer,
brambory,
bobkový list,
máslo,
mouka,
voda,
bujón zeleninový,
sůl,
vegeta,
tuřín
Komentáře (7)
http://urobsisam.topky.sk/zahrada/uzitkova-zahrada...
http://varecha.pravda.sk/recepty/kvaka-mliecna-pol...
Tuřín - Brassica napus L. var. napobrassica (L.) Rehb. / Kvaka
Je vhodná pro přímý konzum, tepelnou úpravu i skladování.
Kulatá bulva je na temeni červená. Vegetační doba od výsevu je 145-160 dní. Vyséváme v dubnu do sponu 40 x 30 cm. Velmi vhodné pro pěstování ve vyšších polohách. Obsahuje velké množství bezdusíkatých látek a vitamíny B a C.
http://www.semo.cz/homegardencz/index.php?s=&druhi...