Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 974 kJ / 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,16 g |
Tuky | 11,61 g |
Vláknina | 4,66 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 13,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Směs z čočky velkozrnné, čočky červené a bílé fazole nasypeme na sítko a propláchneme vodou, vsypeme do hrnce.
Krok 2: Přidáme 2,5 l vody a necháme stát cca 3 hodiny. Pak vše dáme vařit a k luštěninám.
Krok 3: Pak přidáme půlku kapustu na kousky pokrájenou, /může být i brokolice na růžičky/ a vše povaříme ještě do měkka.
Krok 4: Pak přidáme 2 stroužky česneku, pepř a bylinky. Polévku solíme raději až ke konci.
Krok 5: Do polévky můžeme pak zamíchat i malinké nočky z vajec a mouky.
Zveřejněno 1. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oA3K
Moje poznámka
Polévka naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oA3K
Nejnovější recepty
Cuketová bábovka
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Přidáno před 9 hodinami
Šlehačková ovocná bublanina
Přidáno před 9 hodinami
Dortík s pudinkovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno 25. 6. 2025 18:04
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno 25. 6. 2025 14:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
JARDAPA před 1 hodinou
Dršťková polévka I
Darwin před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
ancciexo před 2 hodinami
Fofr bublanina
Barbora0431 před 3 hodinami
Ruské vejce
Ivyjg před 4 hodinami
Kolínkoto
Krenaroman před 4 hodinami
Škvarkové pagáčky
kubicova.maja před 4 hodinami
Sněhový rybízový koláč
ProchazkovaAndela před 5 hodinami
Hermelínový salát (nejen) s jahodami
Dasaja před 5 hodinami
Tématické fráze:
frankfurtská polévka našich babiček,
polevky nasich babicek,
polévky od babičky,
recepty nasich babicek,
polevka z červené čočky podle polreicha,
vaření recepty našich babiček,
polévka našich babiček,
chlebová polévka našich babiček,
recepty od našich babiček,
bylinky a recepty našich babiček,
recepty naší babičky,
polévka dle našich babiček,
brokolicova polévka od babičky,
polévky recepty,
polevky podle nasi babičky,
recepty od naší babičky,
gulášová polévka od babičky,
čočka recept babička,
recepty našich babiček-polevky,
fazolová polévka naší babičky
Suroviny:
čočka červená,
čočka,
fazole bílé,
kapusta,
vejce,
mouka hrubá,
sůl,
pepř,
bylinky,
česnek
Komentáře (17)
Eliza: mas pravdu, ja ji nejim právě proto, že jednak jsem ji mela jako mala porad a pak taky a nee, i jak pises, ale manžel si ji přál, byla pro nej
Problém je třeba v tom, že každý rád jinak měkké luštěniny, my neradi fakt rozvařený na kaši, takže asi tak, každý si musí najít svou dobu a čas. Ale červená čočka má fakt nejkratší dobu
Ber to prosím, jako doplněk, ne negativní kritiku