Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží kuchařka pochválit.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 451 kJ / 3 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,23 g |
Tuky | 146,89 g |
Vláknina | 29,95 g |
Cholesterol | 632 mg |
Sodík | 17,73 g |
Sůl | 44,08 g |
Sacharidy | 338,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ml3
Moje poznámka
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ml3
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 12 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 1 hodinou
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 1 hodinou
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 2 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 2 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 3 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 3 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 6 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 6 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 7 hodinami
Tématické fráze:
nálev na svíčkovou,
svickova recept,
recept svíčková,
naložená svíčková,
recepty svíčková,
naložená svíčková na smetaně recept,
svíčková,
svíčková z divočáka,
svíčková na smetaně naložená,
babiččiny recepty svíčková z králíka,
nálev na maso na svíčkovou,
svíčková z divočáka recepty,
recept na svíčkovou omáčku,
svíčková z divočáka recept,
svíčková recepty,
recepty z divočáka svíčková,
svíčková v papiňáku,
svíčková na smetaně z divočáka,
recept na svíčkovou,
recepty-svíčková
Suroviny:
plecko vepřové,
špek,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
smetana,
smetana ke šlehání,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
jalovec,
tymián,
jíška,
sůl,
cukr,
ocet,
citronka
Komentáře (32)
Akurat som zmenila sol,nedala som 5čl soli ale len 2čl.....
Nikdy som nevedela urobit sviečkovú,ale vdaka vášmu receptu budem robit častejšie.....
Odporúčam dat mäsko karé mala som ho mäkke za 2,5hodinky....
Ešte raz Dakujem pani Jitka...
Vše se povedlo hned napoprvé na jedničku.
ja by som povedala, ze v tom recepte by asi nemalo ist o polievkove lyzice, ale cajove......
papinak nemam, takze vzdy varim len v hrnci, ale musim to robit aj 5 hodin a maso nikdy nie je makke...na konci tych 5 hodin, uz nemam sil pokracovat, tak maso vyberiem a pokusam sa ho nakrajat...trha sa, nie je dokonale ako podla stareho receptu, je nechutne na pohlad, zuvave...no hrozne...stale si myslim, ze je to tym, ze od sameho zaciatku ho varim aj s octom.....takze mam dilemu..bud to budem robit podla stareho receptu, kde je maso krasne, ale omacka nikdy nebola taka skvostna, alebo maso potrhane, zuvave a s bajecnou omackou....alebo mi niekto poradi
podla tohto receptu som urobila svieckovu uz asi 4x...z omackou ziaden problem, ale s masom je to horsie, ja nemam tlakovy hrniec a robim ju klasicky pod pokrievkou.....mne sa to maso nejde uvarit....minule som to robila skoro 5 hodin, maso bolo ako rez...neslo ani dobre nakrajat,...ja to prikladam tomu octu v naleve....hovadzie robievam naozaj casto a z kvalitneho masa a nikdy som ho nerobila viac ako dve hodiny a bolo makke....co by sa stalo keby som nalev urobila bez octu a ocot doliala neskor....alebo take nieco..