Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
Hovězí oháňka vyžaduje dlouhou přípravu, ale za dostatek času se odmění skvělou chutí. Připravíme ji na slanině s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Recept je inspirovaný kuchyní Grandhotelu Šroubek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 551 kJ / 4 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 200,70 g |
Tuky | 366,96 g |
Vláknina | 36,20 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 4,54 g |
Sůl | 9,28 g |
Sacharidy | 50,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K55M
Moje poznámka
Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K55M
Nejnovější recepty
Hrušková povidla se skořicí
Přidáno před 11 hodinami
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 11 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 11 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 15 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 24 minutami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 1 hodinou
Kynutý knedlík
RadkaaK před 1 hodinou
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Anche před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 3 hodinami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 4 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 4 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
hovězí oháňka,
hovězí ohánka recepty,
hovězí ohánka recept,
teleci ohanka,
recept na hovězí oháňky,
oháňka recept,
recept na hovězí oháňku,
oháňka,
hovězí ohánka na víně,
hovězí na zelenině,
dělení hovězího masa,
recepty z hovězí oháňky,
hovězí ocas,
zadělávaná zelenina,
hovězí maso dělení obrázek,
zadelavane hovezí maso,
oháňka na zelenině,
vareni hovezi ohanka,
recepty hovězí oháňka,
hovězí líčka
Suroviny:
oháňka hovězí,
slanina,
cibule,
mrkev,
celer,
kořen petržele,
víno červené,
mouka hladká,
máslo,
rozmarýn,
bobkový list,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (31)
Veronika.Hrozna:
Tohle musí být dobrota
Ve svém oblíbeném řeznictví jsem tak dlouho "otravovala" s dotazy na oháňku, až ji začali brát, asi aby se mě zbavili...
Klari - jinak oháňka i chvost se v řeznickém slangu běžně používá
Osobně nedělám ani obvyklý vývar v papiňáku, ale nechávám ho celé odpoledne mírně táhnout, pěkně postaru.
U nás milujeme polévku z oháňky
Tak trochu nechápu, co mají líčka (podobné recepty) společného s oháňkou, jsou na úplně opačné straně kravičky, to bychom do podobných museli dát veškeré recepty s předním hovězím