Lasagne s mletým masem II.
Lasagne se tváří jako náročný recept, pokud však máte kvalitní suroviny, zvládnou jej připravit i ti méně zkušení. Dva druhy omáček střídáme mezi pláty těstovin a povrch hustě zasypeme parmezánem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 826 kJ / 3 065 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,75 g |
| Tuky | 214,77 g |
| Vláknina | 33,90 g |
| Cholesterol | 512 mg |
| Sodík | 2,47 g |
| Sůl | 5,90 g |
| Sacharidy | 110,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kousky. Žampióny necháme okapat. Olej a 30 g másla rozehřejeme na pánvi a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev a žampióny a krátce osmahneme. Vmícháme mleté maso a za častého míchání opékáme asi 5 minut. Vmícháme rajčatový protlak a víno. Osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut.
Krok 2: Připravíme bešamelovou omáčku: na pánvi rozpustíme zbylé máslo a na něm osmahneme mouku. Za stálého míchání do ní přiléváme studené mléko, přivedeme do varu a vaříme asi 5 minut.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). Do vymazané zapékací misky vrstvíme ragú (směs mletého masa), bešamelovou omáčku a plátky lasagní, poslední vrstvu by mělo tvořit ragú a bešamel. Nakonec posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem a zapékáme v troubě asi 30 minut dozlatova.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne s mletým masem II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kg
Moje poznámka
Lasagne s mletým masem II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kg
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
lasagne s mletým masem,
lazaně recept s mletým masem,
lazaně pro začátečníky,
lazáně,
recept na lazaně výborné,
lasagne s mletým masem pohlreich,
pohlreich lazaně recept,
recept na lazaňě,
lasagne s mletým masem bez bešamelu,
jak udělat dobré lasaně,
lazaně s kuřecím masem,
bešamel recept pohlreich,
recepty bešamel na lazaně,
besamel na lazane,
příprava lazaní,
recept na lasagně s mletým masem,
lazane masem,
lasagne recept pohlreich,
bolonské lasagne s mletým masem,
bešamelová omáčka recept
Suroviny:
těstoviny lasagne,
maso mleté,
cibule,
mrkev,
žampiony sterilované,
olej,
máslo,
protlak rajčatový,
víno červené,
mouka hladká,
mléko,
parmazán,
sůl,
pepř
Komentáře (12)