Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Klasický rýžový nákyp znají skoro všichni, ale slyšeli jste už o variantě z ovesných vloček? Takzvaný vločkovec, třeba s jablky, rozinkami a skořicí, je dokonalý podzimní dezert nebo sladká snídaně. Je nejen lahodný, ale také výživný.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 844 kJ / 2 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,44 g |
Tuky | 70,39 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 290,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přidáme sůl, ovesné vločky a za častého míchání povaříme na mírném ohni asi 5 minut, až se mléko vsákne a vločky změknou.
Krok 2: Takto připravené vločky přemístíme do mísy a necháme trošku prochladnout.
Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Krok 4: Žloutky ušleháme s větší části cukru, vanilkovým cukrem a kůrou, smícháme s uvařenými vločkami. Bílky ušleháme do pevného sněhu a opatrně vmícháme do vločkové směsi.
Krok 5: Pekáček nebo zapékací misky vymažeme kouskem tuku, zbytek necháme na pokladení povrchu. Troubu předehřejeme na 170-180 °C.
Krok 6: Na dno rozprostřeme polovinu vločkové směsi, na ni rozložíme jablka, která pocukrujeme podle chuti, poprášíme skořicí, přidáme rozinky a vše zakryjeme zbytkem vločkové směsi.
Krok 7: Povrch poklademe zbytkem tuku, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 - 40 minut.
Zveřejněno 20. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M56Q
Moje poznámka
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M56Q
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 1 hodinou
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 22 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní plněné papriky
Pizla před 14 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 25 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 36 minutami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 51 minutami
Cuketový bramborák
Betes před 56 minutami
Banánová bábovka
Verunkavh před 1 hodinou
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Olympus před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 1 hodinou
Špekáčky na pivu
E. J. K. před 2 hodinami
Tématické fráze:
vločkový nákyp,
nákyp z ovesných vloček,
vločkovec,
ovesné vločky s jablky,
ovesny nakyp,
vločkový závin,
vločkový koláč s jablky,
jablecny vlockovec,
jablkový závin z ovesných vloček,
ovesny nakyp s jablky,
vločkový nákyp s tvarohem,
nákyp z ovesných vloček s jablky,
vločkový nákyp recept,
vločkový nákyp s ovocem,
zapečené vločky s jablky,
recepty vločkovec,
ovesne vlocky nakyp,
zapečené ovesné vločky s jablky,
nákyp z jablek,
tvarohovo ovesný nákyp
Suroviny:
vločky ovesné,
mléko,
sůl,
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
jablko,
rozinky,
skořice mletá,
máslo
Komentáře (34)
Trochu jsem si ho poupravila, na žloutky jsem použila celý vanilkový cukr a pak jen jednou lžící cukru posypala jablka (moc nesladím a jablka byla sladká dost, takže mi to takhle stačilo), jablka jsem vydatně posypala skořicí a na ně jsem pak rozetřela tvaroh, co jsem doma měla rozdělaný. Když bylo hotovo, tak jsem si nákyp posypala ještě praženou strouhankou... bylo to mňam, mňam
Opravdu dobrý recept, děkuji za něj
Bibinka: Nemívám dobré nápady, zdroj jsem uvedla