Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štědrovečerní večeře bez lepku, mléka (a vajec)

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie141 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bramborový salát:

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Okurky slijeme (lák si schováme) a nahrubo nastrouháme. Krok 3: Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v láku z okurek. Krok 4: Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Hrášek a kukuřici slijeme, papriku nakrájíme na kostičky, jablko nahrubo nastrouháme. Krok 5: Vše dáme do velké mísy a zalijeme dresinkem pripraveným ze sojové majonézy, hořčice, trochy láku z okurek, soli, cukru a pepře. Krok 6: Důkladně promícháme, dochutíme cukrem a solí a necháme alespoň jeden den rozležet v chladu. Před podáváním zdobíme petrželkou a proužky papriky. Krok 7: Kdo není alergický na vejce, může je přidat jak do salátu (uvařená natvrdo), tak na ozdobu nahoru na salát. Krok 8: Ryba:

Filety z kapra stáhneme z kůže, očistíme, osolíme a necháme chvilku odstát. Krok 9: Jako první obalovací vrstvu můžeme použít buď těstíčko ze solamylu, kurkumy a několika lžic vody, nebo obalovací hrašku. Krok 10: Kukuřičnou strouhanku podrtíme válečkem, sama o sobě je dost hrubá a špatně se v ní obaluje. Rybí filety obalíme nejprve v těstíčku/hrašce a následně v kukuřičné strouhance. Krok 11: Vyrovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut. Krok 12: Jako méně dietní variantu můžeme i klasicky smažit na oleji.

Zveřejněno 26. 12. 2011

Poznámka autorky petram

Bramborový salát jsem připravovala ve dvou verzích, jednu bez vajíčka, jednu s vajíčkem. Bezvaječnou verzi jsem bohužel zapomněla vyfotit, proto je na hlavní fotografii vajíčko, i když recept je v originále bezvaječný.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pX1y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pX1y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hezké recepty:yes::yes:

spagetka:Jasně:-D, koukám Jizerky.
Občas mě překvapí, co má u nás malý krám (šmakoun, různé tofu, sojanéza a tofunéza) a v Albertu si myslí, že snad fetuju a nechápou, proč by to objednávali.

chocolate:Jsem trošku z ruky od Brna ;-);-), ale určitě mrknu a díky :yes:

spagetka:Já kupuji sojanézu i tofunézu běžně v maloobchodní síti (v Brně Brněnka).Jinak Tesco běžně.

petram: to by se mi právě hodilo i pro diaobézního manžela a nakonec i pro mě (cholesterol), díky, mrknu

petram:Sojanézu také kupuji,v Globusu nebo ve zdravé výživě a používám ji pro sebe místo tatarky :yes::yes::yes:

spagetka: Sojanéza se dnes sežene už poměrně snadno, mají ji např. v Tescu a Globusu. Kromě toho téměř ve všech obchodech se zdravou výživou. Je moc dobrá, chutná mi víc než klasická majonéza (i když si její chuť už možná tak dobře nepamatuju :-) ). Navíc je i mnohem zdravější, neobsahuje tolik tuku a má jen kolem 1200 kJ na 100 g.

No tleskjící šmajlík tu není, ale Péti - supééér ;-):-p:yes::yes::yes::yes:
Prosímtě tu sojanézu kupuješ kde?

Tématické fráze:
štědrovečerní večeře, sojonéza, hořčice bez lepku, majoneza bez lepku, zdravá stědrovečerní večeře, hořčice a lepek, kukurice lepek, dietní štědrovečerní večeře, kukuřice a lepek, lepek v kukuřici, obsahuje hořčice lepek, obsahuje kukuřice lepek, je v majoneze lepek, majoneza lepek, majonéza a lepek, recept na štědrovečerní večeři, obsahuje majonéza lepek?, obsah lepku v kukuřici, je lepek v majonéze, lepek v majoneze

Suroviny:
brambory, cibule červená, okurky sterilované, hrášek sterilovaný, kukuřice sterilovaná, paprika čerstvá červená, celer, mrkev, jablko, vejce, majonéza sojová, hořčice, sůl, pepř, cukr, petrželka, filet z kapra, sůl, solamyl, kurkuma, hraška, strouhanka kukuřičná, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu