Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z růžovek (masáků)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie992 kJ /
237 kcal
Bílkoviny15,00 g
Tuky7,97 g
Vláknina19,06 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby nakrájíme a povaříme ve vývaru asi 8 min. Pak scedíme a uchováme zvlášť vývar a zvlášť houby. Krok 2: V kastrolku zvlášť si zpěníme cibulku na másle, přidáme papriku a mouku a osmahneme (nepřipálit!). Krok 3: Do jíšky přidáváme vývar z hub za stálého míchání, přidáme pepř, sůl, drcený libeček a provaříme asi 20 min. Krok 4: Pak přidáme houby, rozemnutou majoránku, utřené stroužky česneku a ještě provaříme cca 5 min a vypneme přívod tepla. Krok 5: Přidáme celý libeček, dokořeníme podle naší chuti a vše prohřejeme už na vypnutém sporáku.

Zveřejněno 4. 7. 2009

Poznámka autorky spagetka

Tohle bylo moc dobré - jednak růžovky jsou vynikající houby, a ta vůně. Tuhle polévku a pak tu, co sem dala Kedlubnička pod názvem Kyselica (my ji známe jako Kulimajdu) patří ke stálicím naší houbové sezony.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xG33

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xG33

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem dostala růžovky od sousedky,tak jsem tuto výbornou polévku také uvařila:yes:

savlinka: Děkuji, taky ji milujeme :-K:-K:-K

:yes: meli jsme poprve a opravdu dobra.

Katka: Děkuji :-K:-K:-K

Děkuju všem:-K a pochutnejte si, sezona masáků začíná ;-);-)

marketule: to je prima, že chutnalo:yes::yes::yes:

včera jsme nasbírali plný košíček masáků, tak jsem nevěděla co s nimi, tolik jsme jich našli naposledy když jsem byla malá, jinak jsou dost červivý. Zkusila jsem tuhle polívčičku a moc jsme si pochutnali. Přišlo mi, že jsem jí trochu asi přesolila, tak jsem do ní přidala 4 brambory a už to bylo akorát a moc dobrý. dneska dojídám poslední porci v práci ke sváče :-) takže doporučuju.

!!!opravdu dobré!!!jen pro labužníky!!!:yes::yes::yes:

Dnes jsem uvařila a je :-p:yes: a zase dnes, ale až v září 19.9.mohu přidat fotečku (s dovolením);-)

Vašíku a copak bodík - uletěl:-?:-O;-)

Děkuju:-8 a Vašku,držím palce, aby bylo líp ;-):yes::yes:

Je dobrá - růžovky jsou:-p:yes:

Špagetko. Tak to je třída. U nás růžovky zbožňujeme jakoliv udělané.( jen tak na omastku,osolené a opepřené,nebo smaženici, řízečky, drškovku apod. MŇAM. ) Letos se jich asi nedočkáme . Já nechodím a žena marodí. Tak holt napřezrok. Ty máš +bodík.

Tématické fráze:
držková z masáků, dršťková polévka z růžovek, růžovka masák, polévka z ružovky, dršková z masáků, drzkova z ruzovek, smaženice z masáků, omacka z ruzovek, pokrmy z masaku, polívka z masáků, houbová polévka z růžovek, omáčka z masáků, recepty z masáků, recepty z růžovek, ruzovky na masle, růžovka houba recepty, ruzovky recepty, hobova polevka, dršková polevka, polívka z růžovek

Suroviny:
vývar, houba růžovka, cibule, paprika sušená sladká, máslo, mouka, libeček, pepř, majoránka, česnek, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu