Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 556 kJ / 1 567 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,39 g |
| Tuky | 35,46 g |
| Vláknina | 46,83 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 247,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjYQ
Moje poznámka
Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjYQ
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 2 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 18 minutami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 51 minutami
Kuře na zelí
[email protected] před 1 hodinou
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 1 hodinou
Zdravé cottage lívance
janatka před 1 hodinou
Žitný chléb
janatka před 1 hodinou
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 1 hodinou
Pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 2 hodinami
Šunkofleky II
Valis před 2 hodinami
Tématické fráze:
quinoa příprava,
quinoa bílá recepty,
kvinoa,
quinoa recepty na sladko,
quinoa na sladko,
cibule na sladko,
quinoa na sladko recept,
quinoa recept na sladko,
gvinoa,
quinoa sladké recepty,
kvinoa recepty,
priprava quinoa,
kvinoa mouka,
quinoa recepty sladké,
karamelizace cibule,
jak se karamelizuje,
recepty z quinoy,
jak se karamelizuje cibule,
quinoa,
quinoa bílá
Suroviny:
olej olivový,
cibule bílá,
cukr krupice,
quinoa,
vývar zeleninový,
rozinky,
estragon,
sůl,
pepř
Komentáře (22)
Ke karamelizaci cibule bych chtěla doplnit - když budete mít čas (hooodně času
Používám obyčejnou žlutou cibuli, ale s bílou to asi taky půjde. Na pánvičce rozehřeju máslo, přidám nahrubo nakrájenou cibuli, zesklovatím a potom stáhnu plotýnku na takové minimum, aby se cibule ještě dělala, ale opravdu jen tak tak (u mého sporáku s 9 stupni ji dělám střídavě na 2 a na 3), občas ji promíchám a ona pomaloulinku hnědne, ale nesmaží se - karamelizuje cukr v ní obsažený. Žádný cukr se nepřidává a po cca hodině tohoto procesu (fakt stačí kontrolovat třeba 3-4x, když vychytáte stupeň plamene, nebo i méně) máme krásnou karamelovou cibulku do cibulačky nebo v tomto případě do quinoy.
Pro zájemce podrobný popis tohoto postupu, i s vysvětlením, proč se tak děje, je u receptu na cibulačku tady: kulinarinky.cz/francouzska-cibulacka/
V případě nouze by šla jistě nahradit již zmiňovanými jáhlami nebo kuskusem (ten však obsahuje lepek, a není tudíž vhodný pro bezlepkovou dietu).
Budu moc ráda, když quinou někdo vyzkouší, třeba i jen jako přílohu místo rýže, a dá vědět, jaký měla úspěch. U nás všem moc chutná.
http://www.toprecepty.cz/recept/5071-quinoa-/-merl...
http://www.mebio.cz/clanky/quinoa/
ale toto vypadá náramně hezky