Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 154 kJ / 5 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,46 g |
Tuky | 403,26 g |
Vláknina | 19,03 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 649 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 397,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot: Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Mandle a moučkový cukr smícháme s 2 vejci.
Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme kukuřičný škrob, rozehřáté máslo a promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše plechu. Pomocí sítka poprášíme povrch moučkovým cukrem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatava, asi 15 minut. Po upečení necháme piškot vystydnout a poté ho rozkrájíme na tři nebo pět stejných dílů. Krok 3: Jeden kus piškotu namažeme náplní, na to dáme další kus piškotu a opět namažeme. Takto postupujeme se všemi díly piškotu. Náplní zarovnáme i boky. Dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí náplně potřeme řezy čokoládovou polevou. Řezy necháme odležet v lednici do druhého dne. Krok 4: Krém: Více než polovinu mléka, cukr a kávu dáme vařit, občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Ve zbytku mléka rozmícháme kukuřičný škrob. Do horkého mléka přilijeme mléko se škrobem a mícháme do zhoustnutí. Provaříme 1-2 minuty. Pudink odstavíme z ohně, na povrch přitiskneme potravinářskou fólii, abychom zabránili vytvoření škraloupu a necháme vystydnout. Krok 5: Změklé máslo vyšleháme a za stálého šlehání postupně přidáváme pudink. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 6: Čokoládová poleva: Máslo a čokoládu nakrájíme na kousky. Krok 7: Smetanu dáme zahřát. Když začne smetana vařit, tak ji sundáme z ohně a přidáme do ní máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Polevu necháme deset minut stát a pak s ní potřeme řezy.
Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme kukuřičný škrob, rozehřáté máslo a promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše plechu. Pomocí sítka poprášíme povrch moučkovým cukrem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatava, asi 15 minut. Po upečení necháme piškot vystydnout a poté ho rozkrájíme na tři nebo pět stejných dílů. Krok 3: Jeden kus piškotu namažeme náplní, na to dáme další kus piškotu a opět namažeme. Takto postupujeme se všemi díly piškotu. Náplní zarovnáme i boky. Dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí náplně potřeme řezy čokoládovou polevou. Řezy necháme odležet v lednici do druhého dne. Krok 4: Krém: Více než polovinu mléka, cukr a kávu dáme vařit, občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Ve zbytku mléka rozmícháme kukuřičný škrob. Do horkého mléka přilijeme mléko se škrobem a mícháme do zhoustnutí. Provaříme 1-2 minuty. Pudink odstavíme z ohně, na povrch přitiskneme potravinářskou fólii, abychom zabránili vytvoření škraloupu a necháme vystydnout. Krok 5: Změklé máslo vyšleháme a za stálého šlehání postupně přidáváme pudink. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 6: Čokoládová poleva: Máslo a čokoládu nakrájíme na kousky. Krok 7: Smetanu dáme zahřát. Když začne smetana vařit, tak ji sundáme z ohně a přidáme do ní máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Polevu necháme deset minut stát a pak s ní potřeme řezy.
Zveřejněno 21. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXG2
Moje poznámka
Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXG2
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 5 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 21 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 2 minutami
Cukeťák na plechu
kaci.h@seznam.cz před 21 minutami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 29 minutami
Plecko ve slaninové omáčce
suneno před 32 minutami
Fazolkové lusky na smetaně
spruzina před 49 minutami
Segedínský guláš
Pavluska75 před 1 hodinou
Řecká musaka
Olina3 před 4 hodinami
Stánkové langoše
ZuzanaKoukolova před 4 hodinami
"Langoše" z tvarohu
Edita1 před 5 hodinami
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 14 hodinami
Tématické fráze:
mandlové řezy,
řezy s kávovým krémem,
mandlový zakusek,
mandlové zákusky,
mandlove zakusky recepty,
recepty pro celiaky,
štafetky s kávovým krémem,
mandlový dezert,
řezy s krémem,
zákusky z mandlové mouky,
řez s kávovým krémem,
mandlový řez,
mandlové dezerty,
rezy z mandlove mouky,
bezlepkový mandlový dezert,
zakusek s kavovym krém,
výborné řezy z mandlové mouky,
mandlovy dezert s krémem,
řezy na plech s kávovým krémem,
zákusek z mandlové mouky
Suroviny:
mandle loupané,
cukr moučkový,
cukr krystal,
máslo,
škrob kukuřičný,
vejce,
bílek,
cukr moučkový,
mléko,
škrob kukuřičný,
máslo,
cukr krystal,
káva rozpustná,
čokoláda na vaření,
smetana,
máslo
Komentáře (31)
magdalenka: Už to tak bylo v originálním receptu, ale myslím si, že je to kvůli tomu aby se na povrchu vytvořila krusta
Přidám foto, ikdyž se jedná jen o krém z receptu.
Miquel-opravdu je skvostný