Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 183 kJ / 2 912 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 63,07 g | 
| Tuky | 137,76 g | 
| Vláknina | 38,70 g | 
| Cholesterol | 392 mg | 
| Sodík | 9,41 g | 
| Sůl | 23,31 g | 
| Sacharidy | 337,97 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Závitky: řezy masa vyklepeme do co největšího plátku, osolíme, opepříme z obou stran. Poklademe kysaným zelím a nadrobno nakrájenou anglickou. Zabalíme do závitků a zajistíme párátky či kuchařskou nití.
	Krok 2: V kastrolu rozehřejeme tuk a zprudka ze všech stran závitky opečeme, tím se zatáhnou. Poté je vyjmeme, do výpeku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou zesklovatíme a opět vložíme závitky a zalejeme nejlépe vývarem (či vodou), aby závitky mírně vyčnívaly.
	Krok 3: Dusíme pomalu do měkka 45-60 minut.
	Krok 4: Až je maso hotové, opět vyjmeme závitky a celé koření, omáčku zasypeme moukou a tyčovým mixérém rozmixujeme do hladka a převaříme.
	Krok 5: Můžeme přidat smetanu na vaření a poté procedit přes jemný cedník. Podáváme s bramborovými knedlíky či kaší.
	Krok 6: Bramborový knedlík: Oloupané brambory uvařime do měkka, rozmačkáme na jemno a necháme vychladnout. Přidáme mouku, krupici, vejce a sůl a vypracujeme vláčné těsto. pokud by bylo řídké, přidáme mouku. Vytvoříme 3 díly, z nichž tvarujeme šišky, které vaříme v osolené vodě 15 minut. Poté vyjmeme a potřeme sádlem a nakrájíme na plátky.
Zveřejněno 25. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Záhorácký závitek s bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQ1Y
Moje poznámka
					
				
Záhorácký závitek s bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQ1Y
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							záhorácký závitek, 
						
						
							co k bramborovým knedlíkům, 
						
						
							vepřové závitky s bramborovým knedlíkem, 
						
						
							horácký závitek, 
						
						
							co s bramborovým knedlíkem, 
						
						
							horácké závitky, 
						
						
							recepty s bramborovým knedlíkem, 
						
						
							co k bramborovemu knedliku, 
						
						
							zahoracky rizek, 
						
						
							záhorácký závitek recept, 
						
						
							s bramborovým knedlíkem, 
						
						
							vepřové maso s bramborovým knedlíkem, 
						
						
							jídlo s bramborovým knedlíkem, 
						
						
							závitky z plecka, 
						
						
							jídla s bramborovým knedlíkem, 
						
						
							záhorácký veprovy zavitek, 
						
						
							co se zbylými bramborovými knedlíky, 
						
						
							omáčka s bramborovým knedlíkem, 
						
						
							co s bramborovými knedliky, 
						
						
							co k bramborovemu knedlíku?
						
					
						Suroviny:
						
							plecko vepřové, 
						
						
							zelí kysané, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							vývar, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							smetana na vaření, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							brambory, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							krupice, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
Komentáře (19)
vítám tě na Topkách a přeju hodně kulinářských zážitků, ať se ti tu líbí