Krkovička pečená po staročesku
Staročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Pečená krkovička s česnekem a kořenovovu zeleninou je šťavnatá a díky marinádě skvěle ochucená. Dopřejte jí však dostatek času v troubě, docílíte tak užasné šťávy a maso bude krásně měkké.
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička pečená po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXRw
Moje poznámka
Krkovička pečená po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXRw
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 1 hodinou
Korejský salát z okurek
Přidáno před 18 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché langoše
Fitulka před 8 sekundami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 36 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 43 minutami
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 1 hodinou
Fazolový salát
Anna.Milkova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 2 hodinami
Rýžový nákyp
Tereziena před 5 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 5 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 11 hodinami
Tématické fráze:
pečená krkovice,
krkovička po staročesku,
krkovice po starocesku,
pečená kančí krkovice,
pecena krkovicka,
krkovička,
staroceska krkovicka,
krkovice,
vepřové po staročesku,
krkovička recepty,
staročeská krkovice,
krkovice recepty,
krkovice pečená,
recept na pecenou krkovici,
pečená krkovička recept,
pečená krkovice recept,
veprova krkovice po starocesku,
krkovička pečená,
recepty z krkovice,
příloha k pečené krkovici
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
olej,
koření staročeské,
tymián sušený,
mouka hladká
Komentáře (34)
Jinak dolní horní ohřev podle receptu
Zeleninu jsem rozmixovala
recept a návod je skoro podle toho jak jej dělám. Je to naše ,,spolehlivé jidlo na svátek i pro návštěvu, a vždy má ´úspěch.
TENTO RECPT JE VÝBORNÝ, ZEJMÉNA PRO TY CO HLEDAJÍ CO UVAŘIT.
Jen malou způsob, nedávám vodu, ale vždy teplý zeleninový vývar. Voda víc neutralizuje výpek, OCHLADÍ PROSTOR, ale zase je to věcí autora A I PODLE TROUBY-PLYNOVÁ, ELEKTRICKÁ.
U tohoto je krásné a jedinečné, že krkovice má vrchní vrstvu krásně opěčenou, a přitom celá pečeně uvnitř je šťavnatě propečená, a navíc kásné barvy.
Byl jsem nedávno v Ratíškov icích v jedné restauraci, kde jsem chtěl podobné, ale byl jsem zklamán. Maso bylo studené, krkovice po vrchu byla hoooodně tmavá a uvnitř naopak do červena. Naopak bramborové knedlíky byly excelentní a teplé.
Proto, když dělám tuto mňamisku, krkovičku krájím až na stole a podávám na vyhřáté talíře.
Příloha? , knedle všeho druhu a zelí nebo jen se šťávou.
Jsem rád, že takové recepty se tady uveřejňují , neb je to EŇO ŇUŇO MLASK
. ,,toš tak,,
krása je to veliká, jako celá Afrika