Suroviny
Porce: 2 velké porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 493 kJ / 2 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 193,50 g |
Tuky | 150,39 g |
Vláknina | 8,78 g |
Cholesterol | 507 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 9,60 g |
Sacharidy | 33,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme.
Krok 2: Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Slaninu a salám nakrájíme na menší kostičky.
Krok 3: Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 4 minuty osmahnout slaninu společně se salámem, pak přidáme cibuli a 3 minuty restujeme. Poté vložíme plátky masa a necháme je po 2 minutách z každé strany zatáhnout.
Krok 4: Přisypeme kmín, zázvor a papriku, podlijeme 2 dl horké vody nebo bujónu a hrnec zajistíme tlakovou poklicí. Až začne ucházet tlakový ventil, hořák ubereme na minimum a vaříme 20 minut.
Krok 5: Pak hrnec ochladíme, otevřeme, plátky masa s částí slaniny a salámu odebereme bokem a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme.
Krok 6: Ve 4 dl studené vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do rozmixované směsi, přidáme odebrané maso, prolisovaný česnek a na mírném plameni za občasného zamíchání vaříme ještě dalších 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme nejlépe s rýži.
Zveřejněno 17. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pikant (plátky z papiňáku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8GP
Moje poznámka
Hovězí pikant (plátky z papiňáku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8GP
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 3 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí platky v papináku,
hovězí maso v papiňáku,
hovězí v papiňáku,
hovězí na houbách v papiňáku,
hovězí rýfek,
ryfek,
hovězí přední plátky,
hovězí přední plátky recept,
hovězí plátky,
výborné hovězí plátky,
hovězí plátky recept,
pikantni hovezi platky,
hovezi z papinaku,
hovězí přední v papináku,
hovězí na česneku v papináku,
hovězí plátky pikant,
hovězí plátky na houbách v papináku,
hovězí plátky z mladého býka,
hovězí zadní recept v papiňáku,
hovězí plátky z předního masa
Suroviny:
maso hovězí,
slanina gazdovská,
salám lovecký,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
zázvor mletý,
mouka hladká,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (34)
tak po tomto komentáři mám na tohle ještě větší chuť
Naši spoluobčané nemají chybu
)
Děkuji Ti moc a pokud jsi stihla nafotit-přivítám
A všem děkuji za přízeň
Při té vzpomínce jsem se tak rozněžnila
Jen se děsím,co mi zase pře PC příjde za nechutnou SMS,jako před chvílí,kdsyž jsem na pokec poslala obrázek s přáníčkem hezkého víkendu
Ještě jednou díky-vaření není žádná věda,také jsem se kdysi bála a věřím,že spousta kuchařinek/kuchařů tady na těchto moc príma stránkách najde to své
a mimochodem.. krásné foto
ode mjě bod