Krkovička pro návštěvu
Krkovička je oblíbeným masem na gril, jelikož je pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle ale chutná i pečená v troubě. Ochuťte maso pikantní marinádou, proložte náplní a snadno vytvoříte oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 043 kJ / 4 073 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 405,12 g |
| Tuky | 244,70 g |
| Vláknina | 7,80 g |
| Cholesterol | 960 mg |
| Sodík | 6,44 g |
| Sůl | 15,35 g |
| Sacharidy | 49,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso desetkrát příčně nařízneme tak, jako bychom krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrajujeme do konce.
Krok 2: Smícháme suroviny na marinádu, potřeme jí maso i na plochách vzniklých řezem, opepříme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici alespoň 24 hodin odležet.
Krok 3: Druhý den vložíme do každého řezu v mase plátek uzeného, plátek sýra a několik plátků žampionů.
Krok 4: Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby během pečení nevytekla šťáva.
Krok 5: Dáme do trouby na 200 stupňů a pečeme nejméně 2 hodiny.
Krok 6: Na posledních 20 minut alobal otevřeme a maso odkryté dopečeme.
Zveřejněno 22. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička pro návštěvu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/533X
Moje poznámka
Krkovička pro návštěvu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/533X
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 21 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koka sušenky
veveruska73 před 15 minutami
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 45 minutami
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 12 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 13 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 15 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 15 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 16 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 16 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 17 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho péct krkovici,
krkovice recepty,
co uvařit pro návštěvu,
jak dlouho péct krkovičku,
jak péct krkovici,
krkovice recept,
jak pect krkovičku,
krkovička na medu,
krkovička recepty,
recepty z krkovice,
recepty pro návštěvu z vepřového masa,
maso pro navstevu,
jak upravit krkovici,
krkovicka recept,
jak upravit krkovičku,
krkovice apetit,
co uvarit z krkovicky,
recepty pro navstevu,
recept na krkovici,
pečená krkovice s bůčkem
Suroviny:
krkovice vepřová,
pepř mletý,
olej,
víno bílé,
hořčice,
med,
sůl,
maso uzené,
sýr,
žampióny
Komentáře (31)
http://www.recepty.cz/recept/krkovicka-pro-vitanou...