Suroviny
Porce: 5 větších špiček asi po 120-130 g
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 940 kJ / 1 420 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,00 g |
Tuky | 6,65 g |
Vláknina | 25,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 285,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitno-pšeničné špičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OJz
Moje poznámka
Žitno-pšeničné špičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OJz
Nejnovější recepty
Řecký salát z okurek
Přidáno před 1 hodinou
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 5 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 23 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třešňový sirup
Libotovska před 2 hodinami
Opilá pomazánka Vlasty Buriana
Horyna77 před 2 hodinami
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 10 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 13 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 13 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 15 hodinami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 15 hodinami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 16 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 16 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 16 hodinami
Tématické fráze:
sladěnka ječmenná,
co je to sladěnka,
recept na zitno psenicny chleb,
zitno psenicne rohliky,
žitno pšeničný chléb recept,
žitno-pšeničný pečený v troubě,
pečivo z pšeničné celozrnné mouky recept,
zitno psenicne housky,
žitno pšeničné dalamánky,
zitno-psenicne na housky,
žitno pšeničné bulky,
pecivo-špičky,
špaldovo žitné housky obrázky,
psenicno zitne rohliky,
peceni s zitno celozrnne mouky,
zitno-spaldove rohliky,
jak si doma upéct rohlíčky z pseničné celozrnné mouky,
pšeničná sladěnka,
zitno psenicne pecivo,
chlebové špičky
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
olej,
sůl,
kmín drcený,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká
Komentáře (62)
Přidala jsem foto
Jo...a zadělávala mi pekárna a v pohodě
Moc dobré
suroviny.gastronews.cz/spaldova_mouka
Ale jinak je to samozřejmě modní hit - trend.
A našemu "Pendolínu" ještě jednou děkuju za vyzkoušení a nádherné fotky!
máte to nádherné, holky jedny šikovné
Diky za vyzkouseni, pochvalu i fotky!
a moc děkuji
Bud ji po troskach pridavej do chlebiku nebo si zajdi na Damu. Zminovala ses nekde, ze tam obcas chodis...nebo se pletu?
a co s tou špaldovou.. neměla bys v rukávě nějaký tip na její zužitkování
Chlebova je tady pouzita zitna, spaldovka je psenicna mouka. Takze bych nemenila, ani za tu hladkou, ktera prevazne zitne testo trochu odlehcuje.
cardanka: ano, Jani, to je onco
jenom dotaz, můžu-li... dala by se místo chlebové mouky použít špaldová
Prosím, koupila jsem si sladěnku ječmennou od naturalu, mohu ji tedy používat na omládek atd...
Nech je před pečením opravdu dobře nakynout, i 45 - 60 minut. Ať se podaří!