Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 464 kJ / 1 306 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,28 g |
Tuky | 96,77 g |
Vláknina | 8,95 g |
Cholesterol | 108 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 88,30 g |
Postup přípravy
Maso vyjmeme a do výpeku vsypeme hrubě krájenou cibuli a ostatní zeleninu - mrkev, petržel, celer - nakrájenou na kousky velikosti sousta. Restujeme asi 10 minut a poté přidáme med, dobře promícháme a přidáme rajský protlak. Vše společně restujeme, až suroviny získají tmavší barvu. Krok 2: Následně vrátíme maso, podlijeme tmavým pivem a necháme probublat, až šťáva opět zhoustne. Pak zalijeme horkým vývarem tak, aby maso bylo téměř ponořené, přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn a přikryjeme pokličkou. Snížíme teplotu na minimum a za občasného promíchání necháme mírně dusit 3-4 hodiny. Krok 3: Šťávu není již potřeba zahušťovat - zhoustne během dušení, možná bude zapotřebí ji jen trochu dochutit solí či pepřem.
Zveřejněno 17. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka na tmavém pivě a kořenové zelenince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n89l
Moje poznámka
Hovězí líčka na tmavém pivě a kořenové zelenince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n89l
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 3 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 3 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 1 minutou
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 40 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 1 hodinou
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 1 hodinou
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 1 hodinou
Koláčky z tvarohu
Atairka před 1 hodinou
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí líčka na černém pivu,
líčka na pivu,
líčka na pivě,
recepty hovězí líčka na černém pivu,
jak se připravují hovězí líčka,
vepřová líčka na pivu,
hovězí líčka,
hovězí lička na černém pivě,
hovezi licka recept,
vepřová líčka na černém pivu,
vepřové líčka na černém pivu,
vepřová líčka na pivě,
líčka na černém pivě,
hovězí líčka recepty,
hovezi na pivu,
hovězí líčka apetit,
hovězí na černém pivu,
telecí líčka na pivu,
licka,
líčka na černém pivu
Suroviny:
líčka hovězí,
špek,
pivo černé,
vývar masový,
máslo,
mrkev,
petrželka kořenová,
bulva celerová,
cibule,
med tekutý,
protlak rajčatový,
bobkový list,
tymián sušený,
rozmarýn sušený,
pepř,
sůl
Komentáře (16)
Musím říct, že poslední dobou se v našem okolí masny opravdu snaží a téměř předhánějí, kde je co k dostání, takže třeba telecí kolínka (osso buco) už mají skoro všude, stejně tak baby kuřátka, kachní prsíčka apod.
Já bych to chtěla tak ochutnat