Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová polévka

Vydatná polévka se spoustou zeleniny která zahřeje v chladnějším období. Není náročná na přípravu. Pokud se vám nechce vařit malé kroupy, můžete zkusit místo nich přidat rýži. Libeček jde nahradit petrželkou.

Hodnocení receptu je 4,4 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jambajs jambajs

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 424 kJ /
1 057 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky77,02 g
Vláknina32,38 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 1,13 g
Sůl2,51 g
Sacharidy28,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebra omyjeme, dáme do hrnce s vodou, přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, pórek, česnek a celou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme 2 kuličky nového koření a vaříme asi 1 hodinu. Krok 2: Žebra vyjmeme, necháme vychladit a obereme. Do vývaru dáme předvařené kroupy a obrané maso. Krok 3: Nakonec přidáme nakrájený libeček a krátce povaříme.

TIP: Ovarová polévka má mnoho variant

Zveřejněno 18. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3OmQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3OmQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Ano je to málo já vařím žebra minimálně 2,5 hod a to jsou špice , které se dobře obírají. Křížové ty moc ne, ale také dávám zeleninu až ke konci- používám teď v zimě zmraženou .Na začátku vaření přidám jen bobek, a nové koření bez soli

nofrona: Neni hodina vareni malo?? Jsem slysel ze se nekteri kuchari vari idealne az 6 h.

Také vařívám,jen zeleninu přidávám 15minut před koncem vaření,aby nebyla rozvařená:-p:yes::yes:

Jako od babičky:yes:

Tématické fráze:
vepřová polévka, vepřová polévka recept, polévka z vepřových žeber, polévka vepřová, vepřová žebra polévka, veprova polivka, vepřová polévka s kroupami, vepřovápolévka, recept na vepřovou polévku, polévka z vepřového žebra, vepřové polevka, vepřová polévky, polévka z veprového, polevka s veprovych zeber, vepřova.polevla, vývar z vepřových žeber, recepty vepřova polevka, vepřová polévka s kroupy, recept veprova polevka, předvařené kroupy

Suroviny:
žebra vepřová, voda, mrkev, petržel, celer, cibule, pórek, kroupy, sůl, pepř mletý, koření, libeček, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu