Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 767 kJ / 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,60 g |
| Tuky | 1,56 g |
| Vláknina | 28,00 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 68 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 40,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby (žampióny) očistíme a povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Pak vše přecedíme a necháme vychladnout.
Krok 2: Do studené vody nasypeme želatinu, dobře promícháme a necháme asi 30 minut bobtnat. Do druhé poloviny vody (nebo nálevu ze zeleniny) přidáme nabobtnalou želatinu a za stálého míchání necháme rozpustit. Pak ji mírně zahřejeme, pozor, aby nedošlo k varu.
Krok 3: Přidáme dle chuti ještě cukr a ocet. Roztok by měl být čirý.
Krok 4: Na dno libovolné formy nebo misek nalijeme trochu vlažného želatinového rosolu a dáme do chladničky ihned ztuhnout.
Krok 5: Na ztuhlou vrstvu pak navrstvíme houby a zeleninu. Zalijeme zase slabou vrstvou rosolu a opět necháme ztuhnout. Tak pokračujeme, dokud není forma plná. Rosol pak necháme dobře ztuhnout v chladničce (nemrazit!).
Krok 6: Před podáváním ponoříme formu na pár vteřin do teplé vody, čímž si usnadníme vyklopení rosolu.
Zveřejněno 27. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6j9
Moje poznámka
Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6j9
Nejnovější recepty
Kuřecí paličky ve slanině
Přidáno před 1 hodinou
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 9 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Atilla před 1 hodinou
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 9 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 9 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 10 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 11 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 12 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 12 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 14 hodinami
Tématické fráze:
zeleninovy aspik,
zeleninový aspik recept,
jak udělat aspik zeleninový,
aspik zeleninový,
houby v rosolu,
aspik recept,
zeleninove aspiky,
zelenina v aspiku,
rosoly,
houby v aspiku,
domácí zeleninový aspik,
rosol,
dorty z rosolu,
domácí zleninový aspik,
zelenina a salám v rosolu,
aspik z hub,
recept na zeleninový aspik,
zelenina v aspiku recepty,
zeleninové recepty,
aspik z penizovky sametonohe
Suroviny:
žampióny,
sůl,
voda,
želatina,
olivy zelené,
hrášek,
ocet,
cukr
Komentáře (11)
Dělávám různé druhy huspenin a rosolů,ale žampiony mě nikdy nenapadly přidat