Jahodovo-tvarohové pokušení
Lehký tvarohový krém, sladké jahody a nadýchaný piškot nebo sušenkový základ – tohle pokušení v sobě spojuje svěžest léta a jemnost domácího dezertu. Ideální pro slavnostní příležitosti i jen tak, když dostanete chuť na něco dobrého.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 012 kJ / 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,88 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 11,80 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 141,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 3: Vejce ušleháme s cukrem do hustého krému. Všleháme olej, mléko a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 4: Těsto přelijeme do dortové formy, vložíme do trouby a pečeme na 180 °C přibližně 15-20 minut, zkusíme špejlí.
Krok 5: Na tvarohový krém ušleháme do tuha šlehačku, vešleháme cukr a tvaroh.
Krok 6: Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do tvarohové směsi.
Krok 7: Směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky.
Krok 8: Na jahodovou vrstvu rozmixujeme jahody, osladíme podle chuti cukrem moučka.
Krok 9: Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu a necháme nabobtnat za občasného zamíchání. Jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do jahodové směsi.
Krok 10: Jahodovou směs nalijeme na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu a vše necháme vychladit a ztuhnout v lednici, nejlépe do rána. Poté zdobíme šlehačkou, cukrovou polevou, ovocem.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodovo-tvarohové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myXr
Moje poznámka
Jahodovo-tvarohové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myXr
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 7 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 10 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 14 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Verosa před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 4 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 6 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 6 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 7 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 8 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 8 hodinami
Tématické fráze:
dort za studena s ovocem a zakysanou smetanou,
zelatina za studena,
želatinový ztužovač za studena dr.oetker,
jak dlouho tuhne zelatina,
želatinový ztužovač za studena,
želatinový ztužovač,
želatinový ztužovač za studena dr. oetker,
želatina za studena dr oetker,
příprava sypké želatiny,
tvarohové pokušení,
jahodovotvarohove řezy,
želatina za studena dr.oetker,
jahodovo tvarohový dort,
sypká želatina,
želatina do krému za studena,
želatina do tvarohu za studena,
želatina do krémů,
jahodový dort se zakysanou smetanou a tvarohem,
jahodovy dort za studena se zakysanou smetanou,
tvaroh a želatina
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh měkký,
šlehačka,
želatina,
voda,
cukr,
jahody,
želatina,
voda,
cukr,
šlehačka,
poleva cukrová,
ovoce
Komentáře (69)
isindy:
Já mám třeba želatinu na 250ml šťávy,takže musím dát dvě.Zálaží co máte za želatinu
dělala jsem na plech všechno z dvojité dávky,do jahod jsem dala červené želé a do tvaroh.krému želatinový ztužovač.
už se těším