Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukínová polévka se sýrovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 241 kJ /
775 kcal
Bílkoviny49,14 g
Tuky31,14 g
Vláknina8,45 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 1,21 g
Sůl2,92 g
Sacharidy71,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle orestujeme do sklovita nakrájenou cibulku najemno, přidáme nastrouhanou cukínu-mladou nemusíme loupat, stačí jen omýt, chvíli restujeme, podusíme. Přidáme vývar (z masoxu), sůl, opepříme, přidáme polévkové koření a necháme vařit. Krok 2: Než se polévka dovaří, uděláme si knedlíčky. Do misky dáme mouku, do ní vyklepneme vejce, strouhaný sýr, muškátový květ, nasekanou pažitku a smícháme vše dohromady. Malou lžičkou nabíráme směs a zavařujeme do polévky, necháme je dovařit, dochutíme polévku je-li třeba a zasypeme pažitkou, kdy už polévku nevaříme.

Zveřejněno 24. 7. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Polévku znám drahně let, kdy jsem jí jedla u příbuzných v Německu a u nás se cuketa zdaleka neznala. Tak nás zaujala svojí báječnou chutí, že jí často dělám od doby, co jsou cukety i u nás.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ro60

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ro60

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

no toto:-Oje dobrý nápad:-))

Bibinko dnes jsem dělala tuto tvojí polévku.Je moc dobrá.:-p:-pMěla jsem ještě kousek mrkve, tak jsem jí tam přidala.

Je to podľa mojeho gusta, rýchle, dobré, zdravé. A syrové knedličky milujem. Preto +
Ja robím knedličky, halušky malé, ale ty sa ich nebojíš robiť poriadne väčšie...:-)

Bibinko, vypadá to úžasně - knedlíčky musím ozkoušet
:yes:

vyzerá to zaujímavo, ukladám a mám inšpiráciu na zajtra na obed:-)

Tématické fráze:
sýrové knedlíčky, cukínová polívka, zukinova polévka, cukinova buchta, polévkové knedlíčky, knedlíčky do polévky, cukinová polávka, cukynova polivka, cukinová polávka, polivka z cukiny, polévkový knedlíček, polévka z cukety, sýrové polévkové knedlíčky, báječná cuketová polévka, recepty z cukin, polévkové knedlíčky sýrové, sýrové knedlíčky recept, recept na halušky z cukiny a sýra, cuketová polévka s knedlíčky, cuketova poevka

Suroviny:
cuketa, cibule, masox, vegeta, máslo, sůl, pepř, mouka hrubá, vejce, sýr eidam, ořech muškátový, petržel, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu