Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mozaika s mletým masem a brokolicí

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petnovka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 497 kJ /
1 792 kcal
Bílkoviny135,31 g
Tuky86,99 g
Vláknina36,16 g
Cholesterol 752 mg
Sodík 2,54 g
Sůl5,98 g
Sacharidy100,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém oleji v pánvi osmahneme jemně nasekaný česnek a jakmile se rozvoní, přidáme pokrájenou cibuli. Krok 2: Ke zpěněné cibuli přidáme maso, za stálého míchání rozmělníme, orestujeme a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Krok 3: Po nich následuje brokolice, kterou v předstihu obereme na růžičky a krátce povaříme. Dále přidáme pórek a papriku nakrájenou na kostičky. Krok 4: Orestovanou směs přeložíme do mísy a vmícháme do ní na kostičky nakrájené rohlíky svlažené trochou mléka (nesmí být rozmočené!) a jemně nastrouhaný eidam. Promíchanou směs zalijeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka a dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou chilli. Krok 5: Dáme do formy na srnčí hřbet vymazané máslem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 15 až 20 minut. Upečený nákyp vyklopíme a nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 20. 4. 2012

Poznámka autorky petnovka

Zdroj: Knihovnička recepty

Pekla jsem trochu déle, zdálo se mě to málo.

Formu mám trochu jinou - širší, takže to mám nižší, ale s vyšší vrstvou to vypadá nádherně.

Žampiony jsem použila konzervované.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RwQw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RwQw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pavlína Pěnkavová 21. 4. 2014 12:20
Zdravím,
děkuji za recept. byl vynikající. Pochutnal si na něm jak manžel, tak jeho tatínek a to se na to nejdřív vůbec netvářili, když slyšeli, že je v tom brokolice. Nakonec se všichni oblizovali a dokonce si i přidali. :-p

Tak jsem to dneska udělala (ze dvojité dávky masa)
k obědu a musím konstatovat že to je opravdu velice chutné, voňavé a pohledné pochutnání. Bramborová kaše k tomu sedla.
Měla jsem co dělat, abych uhájila kousek k večeři, na studeno to bude rovněž vynikající. :-K:-K:-K:-K

Tak som vyskúšala a pridávam fotku:-)Vyzerá to naozaj atraktívne a je to aj moc dobré:-pLen namiesto mletého som dala na malé kúsky nakrájané kuracie prsia.Na obed bude so zem,kašou a šalátom:-*

Pridávam 7.bod:yes:Toto musím vyskúšať:-p

Vstanu a koukám, že musím už jít do práce nebo sním i monitor:-p:-D:-D:yes:

Nejsem vítací člen;-)od toho jsou tu zakládající členové Topreceptů;-):-))ale i tak Ti i já přeji krásné zážitky na těchto webovkách;-)
Krásné barevné jídlo,které se mi lí:-p:yes:

Je to opravdu moc dobré,dnes už bylo u nás repete :). Bibinko děkuji.

hezké to je;-):-):yes::yes:

Petnovko, vítám tě v naší Topkové rodině a přeji ti,aby se ti u nás líbilo;-)
recept vůbec není špatný-plný pekáč zdraví a ty máš 2.bod:yes:

vypadá to moc hezky, hned bych si dala:yes::yes::-K

Tématické fráze:
jak udělat mozaiku, jak se dělá mozaika, jak si udělat mozaiku, brokolice recepty, jak na mozaiku, mozaika z mletého masa, brokolicový nákyp s mletým masem, zeleninova mozaika, jak dělat mozaiku, domácí mozaika, recepty z brokolice, forma na mozaiku, mozaika jak udělat, jakdelat mozaiku, luštěniny mozaika, drubeží mozaika, mozajka, jak se děla mozajka, formy na mozaiku, atraktivni.cz.recepty

Suroviny:
olej, česnek, cibule, maso mleté, žampióny, brokolice, pórek, paprika čerstvá červená, rohlík, sýr eidam, vejce, sůl, pepř černý, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu