Španělské ptáčky z mletého masa
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 910 kJ / 2 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,11 g |
Tuky | 143,19 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 2,34 g |
Sůl | 5,29 g |
Sacharidy | 60,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme trochu vody, vejce a malé množství strouhanky.
Krok 2: Z masa vytvoříme 4 placky a potom pokračujeme jako u ptáčků z plátků masa.
Krok 3: Potřeme je hořčicí a posypeme nakrájenou cibulkou. Položíme špalíček slaniny, kousek párku, čtvrtku vajíčka, kyselou okurku. Placku stočíme a důkladně umačkáme.
Krok 4: Ptáčky můžeme připravovat na kousku potravinářské fólie, za pomoci této fólie se dají dobře stočit a umačkat. Nezapomeneme fólii před tepelnou úpravou odstranit.
Krok 5: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na ni položíme ptáčky. Ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vodou a dusíme.
Krok 6: Měkké ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme trochou vody, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky a lžíci plnotučné hořčice.
Krok 7: Necháme dobře provařit a maso vrátíme zpět do šťávy. Již jen krátce prohřejeme a podáváme.
Zveřejněno 3. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oY0N
Moje poznámka
Španělské ptáčky z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oY0N
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 11 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 14 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 18 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 7 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 8 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 9 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 10 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 11 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 11 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 11 hodinami
Tématické fráze:
mleté maso recepty,
recepty z mletého masa,
spanelske ptacky,
ptáčci z mletého masa,
co z mletého masa,
mletá masa,
ptacek z mleteho masa,
ptacky recept,
mleté vepřové maso recepty,
ptacky,
spanelsky ptacek,
recept na spanelske ptacky,
španělské ptáčky recept,
co udělat z mletého masa,
ptáčci z hovězího masa,
španělský ptáček z hovězího masa,
španělský ptáček z mletého,
mlety spanelsky ptacek,
recept z mleteho masa,
vepřové ptáčky, udělat dobrou šťávu
Suroviny:
maso mleté,
voda,
strouhanka,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
vejce,
okurky sterilované,
párky,
cibule,
hořčice,
olej,
cibule,
mouka,
hořčice
Komentáře (161)
Hančina nádherná fotka mi dělá chutě