Kopřivový špenát
Začátek jara je spojen s pomyslnou očistou, sbíráním planě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Z čerstvých štiplavých kopřiv můžete připravit skvělou zeleninovou přílohu na způsob špenátu, která může být skvělou součástí velikonočního oběda.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,60 g |
Tuky | 15,37 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
Moje poznámka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 3 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 3 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 4 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 7 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 7 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 1 hodinou
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 2 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 3 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 3 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 4 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 5 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 5 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 5 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 5 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 5 hodinami
Tématické fráze:
kopřivový čaj příprava,
jak udělat špenát,
špenát recept,
čaj z kopřiv příprava,
jak se vaří kopřivový čaj,
příprava kopřivového čaje,
špenát,
příprava mraženého špenátu,
recepty ze špenátu,
špenat zkopriv,
špenát recepty,
kopřivovej špenát,
spenat.z.kopriv.,
kopřivajako špenát,
špenátzkopřiv,
špenat skopřiv,
kopriivovy,
jak uvařit špenát,
špenát s kopřivama,
jak se vari spenat
Suroviny:
kopřivy,
vejce,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka
Komentáře (22)
Už se na něj těším, hned příští týden na chatě ho udělám.
Přidávám do něj trošku mletého zázvoru a špetičku muškátového oříšku nebo květu.
Komu nevadí specifická chuť kopřiv, tak je raději jen spařte, aby se nezničil vit.C, který pomáhá zajistit, aby tělo železo z kopřiv řádně absorbovalo.
http://bylinky.abecedazdravi.cz/kopriva-dvoudoma-u...
Mňam...