Kopřivový špenát
Začátek jara je spojen s pomyslnou očistou, sbíráním planě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Z čerstvých štiplavých kopřiv můžete připravit skvělou zeleninovou přílohu na způsob špenátu, která může být skvělou součástí velikonočního oběda.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,60 g |
Tuky | 15,37 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
Moje poznámka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
Nejnovější recepty
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno před 22 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na zelí
bioubi před 43 minutami
Jednoduchá medvědí omáčka s bramborami
trdlo před 1 hodinou
Zapečené uzeniny s černým pivem
Darwin před 1 hodinou
Květák s hráškem na paprice
Hannah64 před 1 hodinou
Cuketové karbanátky s hermelínem
Tamara63 před 1 hodinou
Cuketová polévka trochu jinak
trdlo před 1 hodinou
Pečené cikánské koleno
astosch před 2 hodinami
Buchta Vanilkový obláček
Fitulka před 2 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Fitulka před 2 hodinami
Cukeťák se sýrem
Ladu83 před 2 hodinami
Tématické fráze:
kopřivový čaj příprava,
jak udělat špenát,
špenát recept,
čaj z kopřiv příprava,
jak se vaří kopřivový čaj,
příprava kopřivového čaje,
špenát,
příprava mraženého špenátu,
recepty ze špenátu,
špenat zkopriv,
špenát recepty,
kopřivovej špenát,
spenat.z.kopriv.,
kopřivajako špenát,
špenátzkopřiv,
špenat skopřiv,
kopriivovy,
jak uvařit špenát,
špenát s kopřivama,
jak se vari spenat
Suroviny:
kopřivy,
vejce,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka
Komentáře (22)
Už se na něj těším, hned příští týden na chatě ho udělám.
Přidávám do něj trošku mletého zázvoru a špetičku muškátového oříšku nebo květu.
Komu nevadí specifická chuť kopřiv, tak je raději jen spařte, aby se nezničil vit.C, který pomáhá zajistit, aby tělo železo z kopřiv řádně absorbovalo.
http://bylinky.abecedazdravi.cz/kopriva-dvoudoma-u...
Mňam...