Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 679 kJ / 3 747 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 363,30 g |
Tuky | 247,27 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 4,71 g |
Sůl | 8,95 g |
Sacharidy | 15,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso z pupku (plát) si nakrájíme na 5 dílů. Každý díl nařízneme tzv. na motýlka, čímž znásobíme plochu masa a všechny takto vytvořené plátky přes potravinářskou folii naklepeme do tenkých plátků. Maso osolíme, opepříme z obou stran.
Krok 2: Klobásky Salsiccia, které jsou syrové, zbavíme střívek a rozmělníme tak, abychom do vzniklé směsi podobné syrové sekané mohli balit uvařené a oloupané vejce na tvrdo. Vychází to přesně jedna klobáska = jedno vejce = jeden plátek hovězího pupku.
Krok 3: Do malé misky si nesekáme tymián, nastrouháme stroužky česneku a lehce zakápneme olivovým olejem. Smícháním vytvoříme „voňavé“ pesto kterým potíráme vzniklou kuličku směsi z klobásky Salsiccia obsahující již zabalené vejce.
Krok 4: Takto ovoněnou kuličku pokládáme na rozklepaný plát hovězího pupku a pevně zabalíme a vytvoříme tak úhledné závitky. Po zabalení závitku je převážeme za pomocí silikonových gumiček nebo provázku.
Krok 5: Do pánve si dáme rozškvařit na kostičky nakrájený uzený špek, a jakmile se špek vyškvaří, opečeme v něm všechny hovězí závitky, tak aby se maso na povrchu hezky tzv. zatáhlo. Takto opečené závitky naskládáme do většího hrnce.
Krok 6: Ve výpeku ze špeku včetně vzniklých křupavých kostiček špeku ještě opečeme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme 5 dcl vývaru. Vše nalijeme na opečené závitky v hrnci a dusíme přikryté pokličkou, dokud není maso hezky měkké. Po udušení závitky vyjmeme, překrojíme, a věříme, že se nám na řezu odmění oku lahodící mozaikou s dominantním vejcem ve středu.
Krok 7: Šťávu, lehce zaprášíme hladkou moukou a rozmixujeme ponorným mixérem zcela do hladké konzistence. Lehce prohřejeme mírným varem cca 15 minut, aby se mouka dobře zavařila. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo kdo má rád tak mohou být i špecle.
Zveřejněno 2. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLyv
Moje poznámka
Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLyv
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 11 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 14 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 18 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 7 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 8 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 10 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 10 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 11 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 11 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí pupek recepty,
co uvařit z hovězího pupku,
hovězí pupek,
hovězí pupek recept,
mail sicci.in loc:cz,
mail sicci.com loc:cz,
recept na hovězí pupek,
hovězí pupek s mrkvovym stredem,
recepty z masa hovězí pupek,
plněný hovězí pupek,
hovězí závitek,
hovezi popek rolada,
uvařené hovězí mas,
hovězí pupek s rýží,
hovězí popek,
hovězí závitky z pupku,
recepty z hovězího pupku,
kuřecí roláda plněná salsicciou,
zavitky z hoveziho pupku,
závitky z pupku
Suroviny:
pupek hovězí,
klobásky salsiccia,
vejce,
špek,
cibule,
olej olivový,
sůl,
tymián,
česnek,
vývar hovězí
Komentáře (15)
Klobásky Salsiccia kupuji v Makru a buď z nich dělám omáčku (sugo) na těstoviny, fazole, nebo jimi obkládám pizzu.
Bodík za mě..
Ne, ne proříznu plátek masa tak, že nedoříznu na jednom konci a vznikne tím jednou tak velký plátek masa, ale tenký