Panna cotta s jahodami
Lahodný italský dezert panna cotta se smetanově jemnou chutí je doplněný jahodami. Nejen že krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Podle přesného receptu se vám tento tradiční dezert určitě podaří.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 606 kJ / 1 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,80 g |
Tuky | 68,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 228 mg |
Sodík | 160 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 107,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme dortovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku, a necháme ztuhnout.
Krok 2: Plátkovou želatinu namočíme ve studené vodě a necháme nabobtnat.
Krok 3: Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a hned odstavíme z ohně.
Krok 4: Za stálého míchání přidáme vymačkanou plátkovou želatinu, dobře rozmícháme a odložíme prochladnout.
Krok 5: Skleničku s jahodami a želé doplníme vychladlou panna cottou (mlékem se smetanou a želatinou).
Krok 6: Necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.
Zveřejněno 2. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s jahodami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0O4L
Moje poznámka
Panna cotta s jahodami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0O4L
Nejnovější recepty
Krůtí na paprice
Přidáno před 1 hodinou
Krém z kořenové zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Granola s pohankovými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Neodolatelná jahodová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaný losos s rajčaty a avokádem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí rychlovka na tymiánu
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina čočková polévka
sarkahumlova před 3 minutami
Polévka s řapíkatým celerem II.
trdlo před 3 minutami
Kuřecí čína s nivou a kečupem
trdlo před 3 minutami
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
sampirada před 15 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Katy90 před 19 minutami
Míša pohár
projach před 39 minutami
Mátový sirup
Olympus před 57 minutami
Vydatná hrachovka
Olympus před 1 hodinou
Segedín z bůčku
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Koložvárské zelí od Moniky
Kajabova před 1 hodinou
Tématické fráze:
panna cotta recept,
panna cotta,
panakota recept italský,
nejlepsi recept na panacotu,
panacota s jahodami,
recept na panacotu,
panakota dezert recept,
panakota,
panna cota,
recept panna cotta,
panacota s jahodami recept,
recept panakota,
panacota,
pannacota,
misky na panacotu,
nejlepší panna cotta,
recept na panna cotta,
panna cota recept,
pana cota,
panna cotta do sklenicky
Suroviny:
želatina,
smetana ke šlehání,
mléko plnotučné,
cukr,
jahody,
želé dortové
Komentáře (63)
Manžel je koupil,protože byly hezky zralé /ovšem jenom na pohled/!
Fotečku někdy pošlu,ale už jsem stihla vyfotit jenom tři a ten třetí už v něm byla lžička a něco vyjezeno,tak,tak jsem to stihla!
Takže hlásím,že to šlo i se želatinou za studena.
Použila jsem želé extra silné na pul litru vody a tři lžíce cukru.Pohárky jsem vložila našikmo do kompotových misek a jahody v nich zalila ! Tuhne to asi dvacet minut.Pak když už to bylo skoro tuhé jsem to i s miskama přendala do lednice.
Svařila jsem 3,5 dcl mléka 1,5% a jednu smetanu na šlehání 30% ,přidala jsem cukr
dle chuti a jeden vanilkový cukr.Když to zchladlo vymíchala jsem s deckem vlažné vody sáčkovou želatinu Oetker a přimíchla k mléku se smetanou. Zkušební pohárek /malý jsem už slupla / a je to výborné!