Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 839 kJ / 1 635 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,33 g |
Tuky | 88,00 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 941 mg |
Sodík | 172 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 177,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni ušleháme do tuhé světle žluté pěny žloutky, med,cukr, muškátový oříšek a pomerančovou kůru. Odstavíme a za občasného promíchnutí necháme vychladit.
Krok 2: Rozpustíme 120 g čokolády ve vodní lázni. Čokoládu opatrně smícháme s hmotou ze žloutků a necháme opět vychladit.
Krok 3: Smetanu vyšleháme do tuha. Do vychladlé směsi žloutků a čokolády přidáme dvě lžíce vyšlehané smetany a dobře promícháme. Poté pomalu a opatrně vmícháme zbytek šlehačky. Pěnu dáme do lednice na 15-20 minut.
Krok 4: Mezitím si připravíme ozdobný okraj. Na jedné straně fóliového proužku přehneme okraj asi 1 cm.
Krok 5: Proužky položíme na stůl (pracovní plochu) těsně vedle sebe.
Krok 6: Připravíme si 4 kousky lepicí pásky. Nad párou si rozehřejeme 40 g čokolády. Necháme jí mírně vychladnout.
Krok 7: Naplníme si zdobicí sáček (stačí igelitový sáček s odstřihnutým růžkem) a dlouhými tahy sem a tam ozdobíme fólie s tím že centimetrový ohyb necháme čistý. Čokoládu necháme chvíli zavadnout a pak pomocí lepicí pásky tvarujeme formy ve tvaru slzy, centimetrový ohyb bude navrchu fólie.
Krok 8: Formy naskládáme na rovný podklad. Cukrářským sáčkem naplníme formy pěnou.
Krok 9: Dáme do lednice a necháme minimálně 6 hodin zatuhnout. Poté posypeme kakaem dáme na talíř na kterém budeme mousse podávat a teprve potom odstraníme fólii a dozdobíme.
Zveřejněno 5. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmLX
Moje poznámka
Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmLX
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 22 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 32 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
recept na cokoladovy mousse,
čokoládový mousse,
cokoladove mousse,
čokoládový mousse dort,
cokoladovy mousse recept,
čokoládovo pomerančový dort recept,
čoko mousse,
cokoladovy dort mousse,
čokoládový mouss,
čokoládový pomeranč,
pomeranč v čokoládě recept,
pomerančový mousse,
čokoládový dort s pomerančem,
recept na mousse italský,
mausse,
dort s pomerančovou příchutí,
pěna s pernikovou přichuti,
čokomosse,
mouss dezerty,
čokoládové mousse dort
Suroviny:
žloutek,
med,
cukr krupice,
ořech muškátový,
pomeranče,
čokoláda hořká,
smetana,
čokoláda hořká,
kakao,
jahody,
ostružiny,
pomeranče
Komentáře (26)
Ne, teď bez legrace, pěna v kombinaci s pomerančovou šťávou a odlehčeným šlehačkovo-zakysankovým krémem je úplně skvostná, přítel prohlásil, že je to jeden z nejlepších dortů, co kdy jedl
Velmi sympatické je i tepelné zpracování žloutků - všechny čokoládové pěny, na které jsem doposud narazila byly se syrovými vejci
Každopádně za nápad i recept ještě jednou autorovi vřele děkuji