Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 562 kJ / 3 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,59 g |
Tuky | 76,69 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,59 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 636,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh.
Krok 2: Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 15 minut na 200°C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus polijeme griotkou.
Krok 3: Náplň I.:
Višně z kompotu vypeckujeme, šťávu přecedíme. Višně rozmixujme a šťávu dolijeme vodou do 7 dl. Do kastrůlku dáme višně, 100 g cukru, 6 dl šťávy a dáme vařit. V zbývajícím 1 dl šťávy rozmícháme 3 pudinkové prášky a přidáme do vroucích višní a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do vřelé vmícháme sníh z bílků a zbývající cukr. Sníh i cukr přidáváme postupně. Hotový krém vlijeme na korpus a necháme ztuhnout. Krok 4: Náplň II.
Šlehačku ušleháme do tuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Šlehačkovou náplň natřeme na vychladlou náplň I. a necháme ztuhnout. Krok 5: Povrch řezů zdobíme nastrouhanou čokoládou.
Višně z kompotu vypeckujeme, šťávu přecedíme. Višně rozmixujme a šťávu dolijeme vodou do 7 dl. Do kastrůlku dáme višně, 100 g cukru, 6 dl šťávy a dáme vařit. V zbývajícím 1 dl šťávy rozmícháme 3 pudinkové prášky a přidáme do vroucích višní a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do vřelé vmícháme sníh z bílků a zbývající cukr. Sníh i cukr přidáváme postupně. Hotový krém vlijeme na korpus a necháme ztuhnout. Krok 4: Náplň II.
Šlehačku ušleháme do tuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Šlehačkovou náplň natřeme na vychladlou náplň I. a necháme ztuhnout. Krok 5: Povrch řezů zdobíme nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 13. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x75r
Moje poznámka
Višňový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x75r
Nejnovější recepty
Košíčky Pavlova
Přidáno před 54 minutami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno před 21 hodinami
Sýrové placky s houbami
Přidáno před 22 hodinami
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno 30. 7. 2025 05:00:02
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno 29. 7. 2025 17:20:22
Pomerančová zmrzlina
Přidáno 29. 7. 2025 13:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený čaj
Janina007 před 10 hodinami
Čalamáda "Uncle Bens"
Madlenka123 před 11 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
danielmunzig před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
REMTA Roman před 11 hodinami
Vyletněná meruňková marmeláda
Cambel před 12 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
ajapanackova před 12 hodinami
Obalovaný květák pečený s bramborami na šlehačce
cora666 před 15 hodinami
Sušenkový koláč
Jirka55221 před 15 hodinami
Bleskový kefírový koláč s ovocem
Eri86 před 16 hodinami
Kynutý makový závin
Jara24 před 16 hodinami
Tématické fráze:
top recepty višnové řezy-luxusní,
recepty na zákusky,
zákusek s višněmi,
višňový kompot,
zákusky recepty,
luxusni zakusky,
zajímavé zákusky,
višnová bublanina od cukráře,
zajímavý zákusek,
zákusek,
visnový kompot recept,
višnové zákusky,
zákusky s višněmi,
nejlepší zákusky,
recepty zákusky,
luxusní zákusek,
dorty řezy rolády recepty,
luxusní recept na zákusek,
zákusky z višní,
zákusky jako od cukráře
Suroviny:
vejce,
cukr,
voda,
olej,
kakao,
mouka polohrubá,
griotka,
kompot višňový,
cukr krystal,
pudink vanilkový,
bílek,
jogurt bílý,
šlehačka,
cukr vanilkový,
ztužovač želatinový,
voda
Komentáře (70)
Nádherné a sbíhají se sliny!