Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 642 kJ /
2 304 kcal
Bílkoviny159,23 g
Tuky174,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 2,82 g
Sodík 3,17 g
Sůl7,90 g
Sacharidy22,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu částečně vyškvaříme v hrnci a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Krok 2: Kuřecí srdíčka zbavíme vrchní části a překrojíme na polovic. Srdíčka dobře propláchneme a zbavíme případné krevní sraženiny. Krok 3: Kuřecí játra zbavíme případných nečistot, taktéž propláchneme a nakrájíme na malé kousky. Krok 4: Společně srdce a játra přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem a přidáme tři lžíce Demi-glace, zamícháme a necháme dusit. Krok 5: Přidáme v hmoždíři nadrcený jalovec a otrhaný rozmarýn a dusíme do měkka asi 30 minut. Jakmile jsou droby měkké tak dochutíme dle potřeby a vlastní chuti solí a pepřem a zahustíme jednou lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a vlijeme do hrnce k drobům. Krok 6: Necháme zlehka probublávat za občasného promíchání 10 minut a je hotovo. Ideální přílohou je jasmínová rýže.

Zveřejněno 19. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q672

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q672

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Otíku, to vypadá krásně jedle, já dělávám z jater, žaludků a srdíček takový guláš a je to moc dobrý, toto bude zajisté také:yes: Zajímá mě, jak asi chutná s těmi droby tolik jalovcových kuliček:-Ono jo, jistě dobře, jinak bys je tam nedával, já vím:-))Máš 3.bod:yes:

krásné:-p:yes::yes:

krásné:-K, luxusní foto:-!
Přidávám bodík+++

rebeka:
;-)

:-D:-D:-D už to vidím:-D:-D:yes::yes: krásná ozdoba z papriky.. ty jsi stihl vyměnit foto, Otto:-?:-D:-D:yes:;-)

:-O:-O:-O no, to neke:-O:-O to je krása:-8:-*:-K:yes::yes:
co.. podáváme s rýží:-!:-//:-// ale co ta nádhera na ní.. copak to je:-?:-?:-K;-):yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí droby recept, kuřecí droby, kuřecí droby recepty, droby v rýži, gulas z kurecich drobu, uzené na jalovci, co s kuřecími droby, recepty kuřecí droby, kuřecí droby s rýží, droby recept, guláš s kuřecích drobů, rýže s droby, recepty na kureci droby, droby s rýží, kruti droby recepty, kuřec ídroby, pečené kuřecí droby, droby recepty, co jsou kuřecí droby, gurmánské droby

Suroviny:
srdce kuřecí, játra kuřecí, cibule, slanina uzená, demi-glace, jalovec, rozmarýn, mouka hladká, pepř, sůl, vývar kuřecí

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu