Moje domácí tlačenka
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si pořádnou domácí "tláču", za kterou by se nestyděl ani profesionální řezník.
Suroviny pro 1 kus
12-15 porcí
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 442 kJ / 1 062 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,35 g |
| Tuky | 30,41 g |
| Vláknina | 10,89 g |
| Cholesterol | 1,25 g |
| Sodík | 14,97 g |
| Sůl | 37,40 g |
| Sacharidy | 32,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vaření připravíme dva hrnce a papiňák.
Krok 2: Do papiňáku dáme nožičky a koleno, přidáme 2-3 kávové lžičky soli a v pytlíku na koření zavážeme pár kuliček nového koření, celého pepře a bobkového listu.
Krok 3: Zalijeme vodou a dáme vařit.
Krok 4: Zhruba po hodině vaření papiňák otevřeme a necháme pomalým vařením bez poklice ještě hodinu bublat, aby se zredukovala tekutina.
Krok 5: Do druhého hrnce dáme vařit plec, jazyky a srdíčko, ke kterým přidáme jednu celou cibuli, 2 stroužky česneku, trochu soli a vaříme do měkka.
Krok 6: Ve třetím hrnci uvaříme očištěné ledvinky a játra, ty potřebují nejkratší dobu vaření, nejvýše hodinku.
Krok 7: Po dovaření všech surovin vyndáme z hrnce a necháme trochu zchladnout.
Krok 8: Vodu z vnitřností můžeme vylít, ostatní necháme.
Krok 9: Vnitřnosti nakrájíme na malé kostičky, nejvýše 1x1x1 cm, maso na větší a nejkvalitnější maso ještě na větší kousky.
Krok 10: Kůže a tlusté maso rozsekáme nadrobno nožem (můžeme použít mlýnek).
Krok 11: Vše dáme do velké mísy a promícháme.
Krok 12: Přidáme 2 lžičky soli a koření (já používám doma v kávovém mlýnku namleté na prach), 1 lžičku majoránky, 1/2 lžičky nového koření a 2 lžičky pepře.
Krok 13: Znovu promísíme, zalijeme vývarem z nožiček a masa v poměru: na 3 naběračky vývaru z nožiček dáme jednu naběračku vývaru z masa (udělá dobrou konzistenci a tlačenka je pěkné čirá).
Krok 14: Plníme do rukávů o průměru 10 cm. Nakonec vše dáme do chladu ztuhnout.
Zveřejněno 2. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje domácí tlačenka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6V3
Moje poznámka
Moje domácí tlačenka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6V3
Nejnovější recepty
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 4 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 4 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 5 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 5 hodinami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 2 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 4 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 6 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 7 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 8 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 9 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 10 hodinami
Tématické fráze:
domácí tlačenka,
tlačenka domácí,
domácí tlačenka recept,
jak se dělá domácí tlačenka,
recept na domaci tlacenku,
recept domácí tlačenka,
tlačenka domácí bez vaření,
tlačenka domácí recepty,
koření do tlačenky,
jak udělat domácí tlačenku,
vaření tlačenky,
příprava tlačenky,
jak se dělá tlačenka,
recepty domácí tlačenka,
tlačenka recept,
dobrá domácí tlačenka,
zavareni tlacenky,
příprava domácí tlačenky,
jak na domaci tlacenku,
koreni na tlacenku
Suroviny:
plec vepřová,
játra vepřová,
ledvinky vepřové,
srdce vepřové,
nožička vepřová,
koleno vepřové,
jazyk vepřový,
cibule,
česnek,
bobkový list,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
majoránka,
pepř,
koření nové koření mleté,
sůl
Komentáře (31)
-nádherná mozaika tlačenky!
-já osobně nedávám do tlačenky játra,tak mě to učila moje babička
-Krásně vyčištěné ledvinky! poklona!
-Jazyky bych po uvaření oškrábal!
-Hotové tlačenky bych ještě hodil do hrnce s vývarem,či do vody a nechal 1/2 hodiny na 95 C bez varu! Tímto se de facto stane z hotové tlačenky konzerva až do doby jejího nakrojení.
CELKOVĚ HODNOTÍM:
KRÁSNÁ PRÁCE PROFIKA,JE VIDĚT , ŽE MÁTE GRIF A FORTEL !! JSTE ŘEZNÍK PODLE MÉHO GUSTA,VŠECHNA ČEST! JENOM ŠKODA , ŽE NEMŮŽU OCHUTNAT, JE TO BEZEZPORU NEBE V PUSE! VELKÁ POKLONA!!
Cibuli do tlačenky nedávám , pokud ji nekonzervuji v kotli.Je to mrcha zelenina , ráda kvasí.
Pozn. Nejsem žádný elév , k zabíjačkám chodím od svých 10 let,kdy se píchalo ještě bez pistole! Příští rok mi bude 70. Velká poklona na Vaše konto! Mladé hospodyňky se mají co učit a nekupovat tláču v supermarketech s konzervanty za 12o Kč/kg, když to jde zmáknout už za 80-Kč /kg vč. energií!!. Jenom to chce přidat trošku práce , fortelu a času !! A jde to v pohodě udělat i v panelákové kuchyni! A mám dojem , že Vy ten fortel a grif máte !!
GRATULUJI , AČ JSEM NECHUTNAL , ALE TOTO DÍLO NEMOHLO DOPADNOUT ŠPATNĚ! POKLONA!
děkuju a určitě dej vědět jak jsi dopadl... případně nějaké foto
Někteří játra nedávají
Rcp se mi zdál OK (postup ad.3
A stran plnění "nohavic"máte recht: ve dvou se to dělá líp
Sice se mezi prostým lidem traduje přisprostlé rčení, že jen jedno je člověk schopen udělat sám, ale já dokážu, podobně jako wooddy: plnit i nohavice (samozřejmě tlačenkové) sám
Jinak ale souhlasím taky a myslím, že bude doma radost
Bod samozřejmě přidávám, i když v této zemi hojnosti ingredience neseženu. Američané vnitřnosti nejedí.