Suroviny
Porce: Individuální
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 196 kJ / 47 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,28 g |
| Tuky | 0,46 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 5,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 minut. Vychladíme.
Krok 2: Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a pokapeme citronem a necháme je takto uležet asi 1 hodinu. Pak je zalijeme již vychladlým vývarem a necháme je přes noc uležet.
Krok 3: Pak dílky kapra opláchneme, osušíme, osolíme a opět pokapeme citronem. Obalíme je v mouce smíchané se sladkou paprikou, drceným kmínem a rybím kořením, ve vajíčku a strouhance. Smažíme dorůžova.
Zveřejněno 7. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tomanovic kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6DD
Moje poznámka
Tomanovic kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6DD
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 14 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 19 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 20 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno 28. 10. 2025 22:38:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta po uhersku
Vosats před 30 minutami
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 9 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 11 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 11 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 11 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 12 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 13 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 14 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 15 hodinami
Tématické fráze:
kapr obalený v mouce s paprikou a drceným kmínem,
kapříků pomazánka,
jak připravit kapříka,
vajíčková pomazánka rece
Suroviny:
kapr,
mrkev,
celer,
petržel,
bobkový list,
koření nové koření,
voda,
česnek,
citron,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
koření na ryby,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (22)