Kapr na černo
Kapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek, mandlí, červeného vína a strouhaného perníku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 440 kJ / 5 124 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 337,63 g |
| Tuky | 321,57 g |
| Vláknina | 27,71 g |
| Cholesterol | 1,84 g |
| Sodík | 926 mg |
| Sůl | 2,18 g |
| Sacharidy | 207,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Q6
Moje poznámka
Kapr na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Q6
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 17 minutami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 36 minutami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 46 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 47 minutami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 48 minutami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 1 hodinou
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 1 hodinou
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 1 hodinou
Medovníkové koule
Dechtochema před 1 hodinou
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 1 hodinou
Tématické fráze:
kapr recepty,
recepty kapr,
kapr recept,
recept na kapra,
recept kapr,
kapr na švestkách,
kapr na černém pivu,
recepty z kapra,
recepty na kapra,
ryba na černo,
kapr se švestkovou omáčkou,
kapr načerno,
kapr,
omáčka z kapra,
jak udělat kapra,
kapr na,
omáčka na černo,
jak upéct kapra,
recepty-kapr,
jak uvarit kapra
Suroviny:
kapr,
zelenina kořenová,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
cukr krupice,
citron,
ocet,
perník,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
povidla švestková,
rozinky,
mandle,
víno červené,
švestky sušené,
sůl
Komentáře (6)
+1 bodík
P.S.: Zbytek slivky jsme dopili a bylo nám báječně svátečně (byla to 3,5l 60% Sudličkova pálenka)...to byla jízda! Lodní kuchař DJ Jimmy