Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 176 kJ / 998 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,47 g |
Tuky | 21,31 g |
Vláknina | 2,59 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 283 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 45,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jak Magdalena obyčejné a všední vaření pokládala. Pokrájej to vepřové maso na kousky, vlož do kastrolu, osol, přidej kmín a česnek utřený se solí.
Krok 2: Nalij tam to pivo a dej přikryté vařit. Když to napůl vařené jest, nastrouhej tam ten chlebíček tak, aby to příliš husté nebylo.
Krok 3: Přidej květ a citronovou kůru a vař jen tak, aby to převařené nebylo. Omáčka zdá se Ti hustá příliš býti, přidej pivo, nebo dobrou polívku.
Krok 4: Na mísu jest uvařeno nandej a k tomu podávej brambory nebo rýži dobře vařenou. Také chlebíček se k tomu jídlu ve všední den podávati může.
Zveřejněno 4. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pBM1
Moje poznámka
Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pBM1
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 1 hodinou
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 5 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 29 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 5 hodinami
Tématické fráze:
retigová,
magdalena retigová,
recepty magdaleny retigové,
vepřové na pivě,
retigová recepty,
recepty retigova,
retigová kuchařka,
recepty magdaleny rettigové,
kuchařka retigová,
magdalena retigová recepty,
sekanina dobromily rettigové,
retigová kuchařka recepty,
dobromila retigova kucharka,
recepty dobromily rettigové,
recepty podle retigové,
dobromila rettigová recepty,
vařené vepřové maso,
dobromila rettigová,
recepty retigové,
magdalena rettigová recepty
Suroviny:
plec vepřová,
česnek,
pivo světlé,
chléb,
sůl,
kmín drcený,
květ muškátový,
kůra citronová
Komentáře (10)
Jsem sice zvyklá vařit v papiňáku pod tlakem,ale když je to receptík Paní Kuchařky Rettigové,tak to bylo pod obyčejnou poklicí