Ostré čatní z cukety
V sezóně zvané "Sousede, nechceš pár cuket?" se snažíme tuto oblíbenou a všestranně použitelnou zeleninu připravovat na všechny způsoby. Jedním z takových jídel je ostré čatní, do kterého kromě cukety přidáme ještě další zeleninu, švestky, koření a zázvor.
Suroviny pro 5 kusů
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 248 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,03 g |
Tuky | 7,90 g |
Vláknina | 64,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 192 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 237,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na malé kousky.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny, očištěné a taktéž nakrájené na malé kousky, zázvor na co nejmenší, brusinky necháme celé.
Krok 3: Vše dáme dusit s octem a 500 ml vody, mírně osolíme. Necháme dusit cca 2 hodiny, až jsou všechny suroviny měkké.
Krok 4: Směs plníme do sklenic, otřeme jim okraje, zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru. Po chvíli otočíme zpět.
Krok 5: Čatní používáme pod dušené maso s rýží nebo s těstovinami, lze použít i jako přílohu ke grilovanému masu.
Zveřejněno 6. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostré čatní z cukety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz3l
Moje poznámka
Ostré čatní z cukety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz3l
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 4 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 18 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 19 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
cuketové čatní,
čatní k masu,
recept na cuketové čatní,
cuketové čatní recept,
cuketové chutney,
čatní z dýně,
co udělat z cukety,
chutney z cukety,
chatney z cukety,
cuketove catny,
cuketove chutney recept,
čatní,
cuketa recepty,
zeleninove catni,
chatni z cukety,
recepty z cukety,
čatní z cukety a rajčat,
čatní z feferonek,
zázvorové chutney cuketove,
čatný z dýně
Suroviny:
cuketa,
paprika čerstvá červená,
rajče,
feferonka,
cibule,
švestky,
brusinky sušené,
zázvor čerstvý,
ocet,
voda,
sůl
Komentáře (14)
jo, vody jsem dala jen decku, cibuli jsem nechala zesklovatět na trošce olivového oleje a pak jsem to ještě při tepl. 80 st. 10 min. zavařovala
jo jo ,je tam možné dát téměř cokoliv :)...zázvor je ostrý,tak opravdu pidi kousky a stačí kousek :)
čas je odhadem podle množství...pokud děláte např. z dýní jsou tvrdší a já už nezavařuji v hrnci.. k masu přidávám až naposledy a jen krátce povařím...
Nemusí- konzervuje se to tím octem a solí..mám jej také od loňska a v pohodě..sklenice mám nahřáté a víčka povařím .. než uzavřu ,okraj sklenice otřu čistou utěrkou...