Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby z trouby

Houby zapečené s vejci a chlebovými krutony voní po majoránce, kmínu a česneku. Rychlá a snadná večeře, která potěší nejednoho milovníka hub. Pro dokonalý chuťový zážitek použijte směs oblíbených lesních hub.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 693 kJ /
405 kcal
Bílkoviny29,12 g
Tuky22,99 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 311 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi na malém množství oleje osmažíme na kostky nakrájený chleba do zlatova (jako krutony). Krok 2: Na druhé pánvi na rozehřátém oleji osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno. Přidáme pokrájené houby, kmín a majoránku. Restujeme a mícháme, až se voda z hub vydusí. Přidáme česnek nakrájený na plátky, nasekanou pažitku a osolíme dle chuti. Krok 3: Orestovaný chleba promícháme s houbovou směsí. Navrstvíme do pekáčku a zalijeme rozšlehanými vejci. Krok 4: Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme zhruba 20 minut nebo dokud se vejce nezapečou a vršek nedostane zlatavou barvu.

TIP: Top 7: Oblíbené recepty z hub

Zveřejněno 6. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pg3l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houby z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pg3l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Janinko. Zase něco nového na vyzkoušení. Tobě věřím, když říkáš že je to dobré. VYZKOUŠÍM.+BODÍK 14

Teď před chvílí vyzkoušeno k večeři - vynikající záležitost:-D:-p:-*. Kdybych mohl bodovat, dám další tři. Takhle z dovolením přidávám tři fotky.:-)):-p

Bibinka:Děkuji za odpověď.Já jen orientačně,abych tomu množství přizpůsobila ostatní suroviny.

Dana61: Danuš, to jsi mi udělala radost-la,la,la....;-)

splnilo to mé očekávání - bašta:yes::-D tedy nedala jsem česnek (žlučník) ale dala jsem trošku chilli a na přání části rodiny jsem na část pekáčku jsem ještě nasypala strouhaný uzený sýr a všichni jsme si pochunali:-p

Marie64:Maruš dej tolik, pro kolik strávníků budeš dělat, houby se vydusí a je jich od celé mísy tak l/3 mísy, tak jich dej dost. Těžko to jde říct jakou mísu a ani na tom tolik nezáleží, chutnější je, když je jich víc, tak odhadni. Já měla vrchovatej hlubokej talíř, tak tak velkou mísu;-)

Bibinka: Dobrý den.Houby jsme si dovezli z dovolené,tak bych to ráda vyzkoušela.Mám dotaz-jak velká mísa hub to má být?Děkuji za odpověď

Až najdu, tak určitě vyzkouším. To nemůže být nedobré.:-D:-p:yes:

Dobrý den.Houby jsme si dovezli z dovolené,tak bych to ráda vyzkoušela.Mám dotaz-jak velká mísa hub to má být?Děkuji za odpověď.

Tak to je super receptík;-):-p:yes:ten vyzkouším,ale jako většina tady si musím na houby počkat:-D:-D

Houbičky, houbičky hned bych si je dala do hubičky:-p:-8:-D:yes:

báječný nápad:yes::-D já tedy do lesa neběžím neb je tady sucho, že ani prašivka neroste - nicméně sáhnu pro ně do mrazáku a uděláme si mňamku:-p

Zdenka1::-D:-D naprostý souhlas:-//:-8:-D:-D:-D:-D:-D;-)

:-p uloženo a mažu do lesa;-):yes::yes:

Pěkný recept:yes:, ale má jeden problém. Kdo mi nasbírá ty houby:-? :-D:-D:-D:yes:+

Pěkné :yes:

Bibinko, určitě udělám, moc se mi to líbí:-p:yes::yes:

Bibinka: recept se mi moc líbí:yes::-p.

MrazovaJa:no toto je provokace a výsměch nám, kteří si z lesa doneseme akorát houby:-! No alespoň se nadýcháme čerstvého vzduchu:-)):-)):-))

Věrka R 7. 8. 2012 04:53
Docela bezva receptík, ten se hodí, jen co u nás začnou růst houby.

Tak jestli letos najdu ještě nějaké houby tak vyzkouším recept se mi moc líbí:yes::yes:+5

Tak holky včera jsem byla na houbách a mrtvo. Dostala jsem ale od tety (bydlí kousek od nás) fotku z hub a to by jste nevěřily, kolik jich našla!!! Fakt síla. viz foto :-)

:-D:-D krásný, ještě chybí ty houby :-((, ale snad ještě letos nějaké budou, pak určitě vyzkouším :yes::yes:

Recept se mně líbí ;-) a věřím, že je to pochoutka :-p:-D:yes:

krásně to vypadá:-K:-K:-):-):yes::yes:

Bibinko, tak to se ti povedlo. Bezva recept. S tím chlebem to musí být moc dobrý. Jestli se letos zadaří a najdeme něco, tak určitě vyzkouším:-K:yes:

:yes:uloženo..kdybych se dostala do lesa,vyzkouším ráda:-K:-K:-K

Tématické fráze:
houby pečené v troubě, pečené houby v troubě, dosušení hub v troubě, houby recepty, houbové recepty, dosušení hub, smažené houby v troubě, smažené houby v v troubě, pečení hub v troubě, recept na houby pečené v troubě, houby smažené v troubě, houby k večeři, smažené houbyv troubě, smazene houby z trouby, houby 2012, houby recept, recepty s houbami, pečeme s s houbami, pečení hub v troubě, zavařujeme houby recepty

Suroviny:
houby lesní, cibule, česnek, chléb, vejce, majoránka, kmín drcený, pažitka, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu